Проїзд у Києві значно покращать: що зміниться (ФОТО)

У столиці запустять новий маршрут

У Києві планують запустити автобусний маршрут №105. Це анонсували у Дарницькій районній державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними відомства, до місцевої влади звернулися кияни із запитом на відновлення маршруту громадського транспорту з мікрорайонів Дарницьке лісництво та Бориспільське шосе з метою організації перевезення дітей з віддаленої лісової зони до школи та у зворотному напрямку. Місцеві посадовці разом із директором КП "Київпастранс" Дмитром Левченко та керівниками комунальних служб особисто проїхалися маршрутом, обговорили організаційні моменти та шляхи їх врегулювання.

"Автобус №105 курсуватиме від вулиці Тростянецької до Бориспільського шосе. Маршрут організовано через вулиці Архітектора Вербицького, Вірменську, Ташкентську, Старобориспільську та Харківську площу до Дарницького лісництва", — йдеться в повідомленні Дарницької райдержадміністрації.

Киянам обіцяють, що у найкоротші терміни автобусний маршрут №105 розпочне свою роботу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Чернігівській області почалася відбудова важливого для Київської області мосту. Відбудовують шляхопровід поблизу Ніжина. Його відновлення дозволить забезпечити транспортне сполучення центральних районів Чернігівщини з громадами області, а також із Київською та Сумською областями. Це розвантажить місцеві дороги від транзиту вантажного та пасажирського транспорту. Від часу деокупації Чернігівської області проїзду тут немає, весь транспорт змушений користуватися об’їзними дорогами. Подробиці та фото — за посиланням.

Нагадаємо, у проєкті державного бюджету України на наступний рік пріоритетом буде спрямованість на оборону та зменшення витрат на нецільові програми. Планується, що надходження податків до державного бюджету на 2024 рік становитимуть понад 1,5 трильйони гривень, а витрати на сектор оборони — майже така ж сума, але значно більша. Податками і доходами від митниці різницю покрити неможливо. До внутрішніх ресурсів на покриття витрат на оборону у 2024 році залучать дивіденди державних підприємств. Мова йде про близько 183 мільярдів гривень.

Окрім того, в українському парламенті готуються ухвалити жорсткі зміни до державного бюджету ще й на цей рік, що вплине на бюджети регіонів. Пропозиція уряду — спрямувати частину військового податку на доходи фізичних осіб з місцевих бюджетів до центрального бюджету.

Читайте також, як мости в Києві руйнуються, як мости у Києві будуються, та хто на цьому заробляє.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися