На важливому мосту для Києва та Чернігова триває будівництво (ФОТО)

Які будівельні роботи виконують зараз

Через річку Десна біля Чернігова влаштовують прогонову будову нового мосту. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

За даними відомства, працюють над будівництвом нового мосту через річку Десна на під’їзді до Чернігова. Він важливий для прямого транспортного сполучення між Черніговом та Києвом.

"Будівельники завершили насування нижньої гілки металевої прогонової будови нового мосту, довжина якої майже 300 метрів. У наступні кілька днів її опустять на опори. Далі розпочнуть насування верхової гілки металевої прогонової будови мосту", — розповіли в Агентстві відновлення України.

Новий міст будують поруч з тим, які зруйнували російські війська. Вночі 23 березня 2022 року під час блокади Чернігова російський літак скинув на нього кілька авіабомб. В результаті удару впали прольоти штучної споруди і обласний центр залишився без єдиного на той час автомобільного сполучення зі столицею.

"Відновити прямий транспортний зв’язок Чернігова з Києвом після деокупації області змогли влітку, встановивши понтон та облаштувавши під'їзні дороги до нього. До цього часу об’їзна дорога між обласними центрами займала чотири години замість півтори, як було до війни. Паралельно розпочали зведення нового мосту та відновлення старого для організації тимчасового проїзду", — зазначили у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

Новий міст буде довший на 56 метрів. Його довжина – 628 метрів. Споруда матиме чотири смуги руху, а не дві. Цей міст стане найбільшим мостом через річку Десна і зможе забезпечити проїзд для транспорту, кількість якого постійно зростає. Завершити роботи з будівництва нового мосту через Десну планують до кінця 2024 року.

Нагадаємо, у Київській області триває відбудова важливих мостів. Подробиці та фото дивіться за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на з’їзді з Берестейського проспекту на вулицю Миколи Ушакова рух транспорту тимчасово перекритий через аварію на тепломережі. Водіїв закликали врахувати цю інформацію під час планування маршруту своєї поїздки. Дивіться фото за посиланням. 

Читайте також, чому від Києва до Чернігова час поїздки скоротився вдвічі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися