На трасі Бориспіль-Маріуполь відкрили важливий міст (ФОТО)

Як виглядає відремонтована споруда

На автомобільній трасі Бориспіль-Маріуполь відкрили для транспорту міст через річку Сула. Про це повідомили у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України, передають "Коментарі".

За даними відомства, дорожні роботи ще завершуються, але транспорт уже може безперешкодно рухатися мостом через річку Сула на трасі Н-08 Бориспіль-Маріуполь.

"Це важливий інфраструктурний об’єкт: він забезпечує транспортний зв’язок між північчю, центром і півднем України – Київською, Черкаською, Полтавською, Кіровоградською, Дніпропетровською областями. Майже три роки був закритий для всіх видів транспорту, відтак пасажирські перевезення не здійснювалися взагалі. Гуманітарні, військові, промислові вантажі перевозили в об’їзд на декілька сотень кілометрів", — розповіли в Агентстві відновлення.

Міст завдовжки понад 200 метрів суттєво не ремонтували з 1962 року. Споруда знаходилася в аварійному стані. Переправу закрили для руху транспорту в березні 2021 року. Капітальний ремонт "розморозили" в листопаді 2022 року. У межах оновлення провели реконструкцію металевого фермового прогону та капітальний  ремонт правобережних заплавних прогонів. Будівельники розширили габарит мосту з 6 до 9 метрів, підсилили фундаменти опор, збудували нові опори та влаштували нову сталеву прогонову будову.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відкрили для проїзду автомобільного транспорту та трамваїв Дегтярівський шляхопровод. Дегтярівський міст був побудований у 1963 році і з тих пір його капітально не ремонтували. Об’єкт перебував в аварійному стані. Мостовики розібрали конструкції споруди, фундамент та замінили на нові з покращеними характеристиками. Пропускна спроможність мосту збільшилась до 45 тисяч автомобілів на добу.

Нагадаємо, що у Києві через затоплення тунелю зупинили рух поїздів на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська". Аварійною ситуацією зацікавилась столична прокуратура. Подробиці — за посиланнямНа час ремонтних робіт ділянки "синьої" гілки метро продовжено перекриття правої смуги проїжджої частини з бульвару Миколи Міхновського до проспекту Валерія Лобановського до наступного року. 

Читайте також, що кияни вимагають звільнити директора столичного метрополітену.

Дивіться відео, як з аеропорту Борисполя попри закрите небо вилетів пасажирський літак.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися