Величезну територію біля естакади привласнили у Києві під забудову

Подробиці розповіли в прокуратурі

У Святошинському районі Києва незаконно привласнили величезну територію біля транспортної розв’язки. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, мова йде про земельні ділянки по вулиці Львівській, 72. За цією адресою розташована будівля колишньої типографії. Площа землі становить 4000 квадратних метрів. Вартість земельних ділянок оцінили у 18,5 мільйонів гривень.

Незаконне право власності на землю у Святошинському районі Києва оформила одна з районних рад Київської області. Після цього райрада уклала з компанією-забудовником інвестиційний договір, який передбачав будівництво багатоповерхового житлового комплексу на цій земельній ділянці.

Київська міська прокуратура подала позов до Господарського суду Києва. Прокурори вимагали скасувати рішення про незаконне право власності. Господарський суд Києва задовольнив позов прокуратури та повернув земельні ділянки Київській міській раді. Це рішення залишив у силі Північний апеляційний господарський суд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виставили на продаж землю під будівництво ТРЦ. Земельна ділянка площею майже тисячу квадратних метрів знаходиться у Голосіївському районі столиці. Ще одну земельну ділянку в цьому районі столиці продадуть з аукціону під розміщення гаражів.

Нагадаємо, у Києві оголосили аукціон з приватизації медичного підприємства. Об’єкт включає два десятки одиниць нерухомого майна та інфраструктури, а також 13 транспортних засобів, що знаходять у Києві, Чернігові та Черкасах. Серед нерухомості — адміністративно-виробничий, медичний, виробничий корпуси, а також гаражі та виробничі будівлі. Загальна площа становить понад 12,6 тисяч квадратних метрів.

Читайте також, у Києві виділили землю під автостоянку та паркінг біля новобудови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися