Промислові відходи отруїли одну з річок у Києві (ФОТО)

Що відомо про вирішення екологічної проблеми

У Києві річку Почайна отруюють промисловими відходами зі стокової труби. Про це розповіла громадська активістка Аннабелла Морина, передають "Коментарі".

За її словами, активісти не можуть самостійно прибрати трубу, крізь яку стічні води потрапляють до річки Почайна. Мешканці Оболоні спочатку планували зробити барельєф на цій стіні, але це дорого та конструкція важка. Потім придумали панелі із дзеркальним покриттям та вирізані лазером поєднані русла річок Йордану та Дніпра.

"Ще одна історія про трубу зі стоками в Почайну. Ця стирчить зі сторони майданчику, де територія корпорації "Укравто". Майданчик знаходиться на піднесенні підпірної стінки, яку ми називаємо "стіна Мерседес". Я з тією компанією спілкуюсь вже кілька років, і ніяк не могла добитись від них вихідних даних по стінці", — зазначила Аннабела Морина.

Власник стіни вздовж річки мовчав. Коли ж активісти побачили незаконну зливостокову трубу вздовж річки Почайна, він зрозумів, що справа може стати кримінальною та вийшов на контакт.

"Пишу директору тієї компанії: "Це ваша незаконна зливостокова труба? Бо  затампануємо". Швидко зустрілись, вже маю усі документи про очистні споруди для зливостоків на території підприємства, трубу ми опускаємо та ставимо фільтри, та й всі дані по стіні в мене", — прокоментувала громадська активістка.

Аннабела Морина оприлюднила фото труби, звідки зливають стоки до річки Почайна.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Оболоні почали відновлення природного річища річки Почайна. Під час будівництва Оболонського району столиці водойму частково засипали та в кількох місцях проклали підземні колектори. Це перша ревіталізація річки не тільки у Києві, а й в Україні. Для того, щоб вивільнити річку, зняли 900 тон бетону та укріпили береги. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Київській області затримали на хабарі посадовицю однієї з сільських рад. Кримінальна справа стосується будівництва ділянки Кільцевої автомобільної дороги навколо Києва. Проєктом будівельних робіт заплановано що траса пролягатиме крізь приватні земельні ділянки. 

Нагадаємо, столичні екологи провели пікет Київської міської ради. Мера Києва Віталія Кличка закликали виключити депутатку Юлію Лимар з Екологічної комісії Київради через лобіювання інтересів забудовників та блокування створення зелених зон. Організатори пообіцяли, що наступна акція протесту буде більш масовою.

Читайте також, що під Києвом внаслідок вибуху ракети утворилась величезна вирва



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися