Нелегальну автомийку знесуть у Києві

Подробиці розповіли у столичній прокуратурі

Незаконна автомобільна мийка працювала у Деснянському районі Києва. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, на проспекті Романа Шухевича в Деснянському районі Києва приватне підприємство незаконно працювало на землі комунальної власності. На земельній ділянки площею 130 квадратних метрів облаштували автомобільну мийку. Вартість цієї землі оцінили у пів мільйона гривень.

"Київська міська рада будь-яких рішень щодо передачі зазначеної земельної ділянки у власність (користування) для будівництва та експлуатації автомийки не ухвалювала. Будь-які інші документів, що посвідчують право на земельну ділянку за приватним підприємством не зареєстровані", — заявили у Київській міській прокуратурі.

Господарський суд Києва у червні 2022 року задовільнив позов Київської міської прокуратури до приватного підприємства та повернув столичній громаді земельну ділянку на проспекті Романа Шухевича. Рішення суду набрало законної сили. Будівлю автомийки повинні знести.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виставили на приватизацію медичне підприємство на Подолі. Мова йде про продаж Єдиного майнового комплексу Державного комерційного підприємства "Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство". На підприємстві працюють понад сотні людей. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві планували витратити шалені гроші на ремонт лікарні. Територіальне управління Бюро економічної безпеки України викрило ризиковий тендер. Аналітики відомства перевірили тендерні умови та переможця, який отримав контракт.

Читайте також, що чекає на завод Міністерства оборони України та стадіон "Авангард" у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися