У Київській області подешевшала до мінімуму найдорожча ягода: названа нова ціна

Ціни на ягоду стали в три рази нижче, ніж на початку сезону

Найдорожчою ягодою на українському ринку є лохина. За високий цінник цей продукт ще називають "чорною ікрою" серед ягід. Однак в цьому році вартість лохини впала в кілька разів. Про це повідомляє видання AgroNews.

За інформацією джерела, великий вал продукції та низька якість привели в цьому році продажі ягоди буквально до провалу і великим спаду цін. Як повідомив голова СПК "Ліга Агро" (Київська обл.) Олександр Стогній, врожайність лохини цього літа була набагато вище, ніж у 2020-му, навіть попри погані погодні умови. Однак реалізація була набагато нижче, ніж минулого року. Це і вплинуло на значне зниження вартості.

На початку сезону ціни на один кілограм лохини стартували від 300 гривень. Це з урахуванням того, що в цьому сезоні була затримка дозрівання ранніх сортів. Станом на 20 серпня середня ціна на кілограм лохини складе навіть менше ніж 100 гривень.

Також Олександр Стогній зазначив, що на обвал цін вплинули відразу кілька факторів - збільшення пропозиції, низька купівельна спроможність українців і спекуляції гуртових покупців.

Керівник СПК "Ягідки" (ТМ BigBlue) Олег Науменко розповів, що компанії вдалося уникнути цінового падіння. Стартова ціна на ягоду у них була 350 грн. Сама мінімальна ціна - 170 грн, в середині сезону.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Київській області подорожчали продукти. Деякі позиції зростання цін практично не торкнувся, а ось на деяких він виявився дуже навіть помітним. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що фермери з Київської області встановили новий рекорд України, виростивши гігантську ягоду лохини. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися