Ціни на продукти в Києві: що подорожчало

У столиці за місяць зросли ціни на їжу

У Києві відбулися зміни в цінах на деякі харчові продукти. Про це повідомляється в оновленій статистиці на сайті Держстату.

Так, найбільше за місяць в столиці подорожчала яловичина. Сьогоднішня ціна становить 193,50 грн/кг, що на 15,54 грн більше, ніж місяцем раніше. Куряче філе стало дорожче на 7 гривень. На сьогодні кілограм філе обійдеться покупцеві в 120,86 грн. Змінилися також і ціни на свинину. Кілограм в середньому коштує 134,33, що на 6,30 більше минулого ціни. Також практично на 7 гривень стало дорожче сало. Кілограм обійдеться в середньому в 135,93 грн.

Цінник на молочні продукти з новим місяцем також виріс. М'які сири подорожчали більш ніж на 7 гривень. Сьогоднішня ціна складе 143,10. На 50 копійок подорожчало молоко та на 10 копійок подорожчала сметана. Ціна на вершкове масло стала вище практично на три гривні. Зараз продукт обійдеться в 49,36 грн/кг.

Практично на гривню за місяць в Києві подорожчав рис, хліб, на 1,50 стала дорожче гречана крупа, на 4 гривні збільшився цінник на десяток яєць, на 5 гривень подорожчала заморожена риба.

Однак є і група харчових продуктів, ціни на яку впали за місяць. Так, наприклад, соняшникова олія подешевшала з 69,79 грн / л до 67,66 грн / л, ковбаси варені стали дешевше на 5 гривень. Сьогоднішня ціна - 111,72 грн/кг. На дві гривні подешевшали яблука. Зараз вони обійдуться покупцеві в 17,37 грн / кг. Також в межах гривні впали ціни на буряк, моркву і картоплю.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував про те, чи варто чекати підвищення тарифів на газ в Києві. Депутати Київської міської ради прийняли рішення, яке дозволяє вирішити проблему тарифів на опалення. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Києві різко подорожчав проїзд в маршрутках. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.

Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися