Дорожче, ніж м'ясо: у Києві різко зросли ціни на сало

Незабаром сало може подорожчати ще на 5-10%

У Києві значно подорожчало сало. Експерти відзначають, що зараз на деяких ринках його цінник буде вище, ніж у деяких видів м'яса. Чи буде ще дорожчати продукт і за якою ціною можна купити кілограм в столиці, розповіли у випуску "Вікна-новини" на телеканалі СТБ.

На сьогодні на київському ринку один кілограм сала обійдеться покупцеві практично в 100 гривень. Якщо говорити про генеральське сало, яке отримують від сальних порід свиней, яких годували на домашньому раціоні, то його вартість дохід до 300 гривень за кілограм.

Зростання цін на сало став помітний ще навесні поточного року. А до осені цінник став неймовірно високим. Продавець на одному зі столичних ринків розповіла, що причиною підвищення вартості є подорожчання живої ваги. Зараз він коливається від 150 до 180 гривень за кілограм. На думку експертів, до наступної весни чекати зниження цін на продукт не варто.

Експерт зі свинарства Асоціації тваринників України Ольга Махно зазначила, що з 2020 року ціни на зернову і білкову групу збільшилися на 20-30%, а це є основними компонентами в годівлі свиней. Відповідно, зросла і собівартість вирощування свиней.

Серед інших чинників, які підвищили собівартість — подорожчання бензину, електрики, перевезень. Закупівельні ціни на м'ясо до серпня трималися в рамках 41 гривні за кілограм. Це рівень 2019 року. Однак така вартість виявилася занадто низькою.

До новорічних свят, за словами експертів, сало може подорожчати ще на 10-15 відсотків.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Україні подорожчали деякі продукти. Всього за місяць ціни на м'ясо і молочну продукцію стали значно вище. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в столиці зросла ціна на сигарети. У Держстаті назвали середні ціни по Києву на тютюнові вироби. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися