У Київській області зросли ціни на продукти: що подорожчало

Найбільше за місяць в області подорожчало м'ясо

На сайті Держстату опублікували оновлені дані про ціни на продукти харчування та послуги в Київській області. Деякі товари стали значно дорожчими всього за один місяць.

Найбільше змінився цінник на яловичину. Зараз кілограм цього м'яса обійдеться покупцеві у 188,98 грн, що на 7 гривень більше, ніж місяцем раніше. Свинина за цей же період подорожчала практично на 2 гривні. В середньому її ціна по Київській області становить 126,10 гривні за кілограм. Практично на три гривні подорожчало куряче філе. Зараз кілограм коштуватиме 116,99 гривні.

Більш ніж на три гривні стали дорожчими ковбаси першого сорту. В середньому кілограм в області обійдеться в 123,92 гривні. Цінник на морожену рибу також трохи змінився. Зараз продукт можна купити в середньому за 82,50 гривні, що на 1,60 дорожче, ніж місяцем раніше. На гривню стало дорожче сало. В середньому його ціна зараз становить 95,57 грн/кг.

Молочні продукти також подорожчали за місяць. Найбільше зростання цін торкнувся сметани. Вартість змінилася на 1,20 гривні. Ціна кілограма - 72,08 гривні. М'які жирні сири стали дорожчими на гривню. Середня ціна по області становить 117,33 гривні. Молоко подорожчало на 30 копійок. Цінник на цей продукт зараз - 29,59 грн/л.

Що стосується фруктів і овочів, на них ціни впали за місяць. Подешевшали на 4 гривні яблука. Зараз кілограм обійдеться покупцеві в 16,37 гривні. З 6,71 до 6,44 грн/кг подешевшала капуста. Цибуля також впала в ціні на 2 гривні. Зараз вона обійдеться у 8,64 грн/кг. Ціна на буряк - 6,53 грн/кг, морква - 8,35 грн/кг, картоплю - 8 грн/кг.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Києві зросли ціни на деякі продукти харчування. Детальніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в столиці подорожчали тютюнові вироби. Названо актуальні ціни на сигарети. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.

Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися