Кияни менше платитимуть за м'ясо: названо нові ціни

Моніторинг цін був проведений у мережі супермаркетів Ашан, Metro, Novus та Varus

За останній місяць у країні змінилися ціни на яловичину, курятину та свинину. На деякі види м'яса цінник суттєво знизився. Про це пише видання "Хвиля", посилаючись на дані порталу Мінфін.

Яловичина

Так, ціна на яловичий гуляш збільшилася більш як на дві гривні. Тепер кілограм м'яса коштуватиме киянам 230,28 грн. Найдорожчий гуляш на сьогоднішній день пропонують у супермаркеті Novus.

На 7,50 грн стали дешевшими за місяць яловичі ребра. Нині їхня ціна становить 132,98 грн/кг. У супермаркеті Novus їх можна придбати за 144 грн/кг, а в "Ашані" – за 121,95 грн.

picture
Свинина

За останній місяць свинина значно подешевшала. Так, лопатка впала в ціні більш як на дві гривні. Наразі вартість складає 111,59 грн/кг. Свиняча грудинка практично не змінилася в ціні. Нині її можна придбати за 103,62 грн. У Novus грудинку пропонують за 96 грн/кг.

Найбільше подешевшав свинячий ошийок. Ще у жовтні його ціна становила 152,28 грн за кілограм, а у листопаді – 140,70 грн/кг.

Однак у супермаркетах Novus та Varus вартість ошийка становить 159 грн.

picture

Курка

Куряча гомілка за місяць подешевшала практично на дві гривні. Наразі кілограм можна придбати за 69,45 гривень.

Ціни на куряче філе залишилися майже незмінними. Наразі кілограм філе обійдеться киянам у середньому 110,14 гривень.

picture

Сало

З жовтня до листопада сало в Україні подешевшало на 1,29. Зараз кілограм обійдеться покупцеві 134 гривні.

Солоне сало, навпаки, стало дорожчим за місяць. Ціна на продукт збільшилась на 20 гривень. На сьогодні кілограм солоного сала коштуватиме киянам 186,95 грн.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що депутат Микола Тищенко зізнався журналістам, де і за якими цінами купує на ринку продукти. Однак на тому самому ринку заявили, що таких цін немає вже багато років. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло, що в Україні подорожчали деякі продукти. Усього за місяць ціни на м'ясо та молочну продукцію стали значно вищими. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

Джерело: https://minfin.com.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрист в погонах

8 листопада 2021, 15:21

Грудинка 413гр = 76грн , а у вас кг = 96 грн - что не так с АТБ )))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися