«Індекс олів'є» у столичних супермаркетах: скільки коштуватиме приготування салату

Моніторинг цін на інгредієнти для салату був проведений у супермаркетах Auchan, Metro, Novus та Varus

У багатьох сім'ях олів'є салат є невід'ємним атрибутом будь-якого свята. З кожним роком ціни на продукти для салату зростають і з початку року загальна вартість страви стала дорожчою на понад 15 гривень. Про це повідомляє сайт Мінфін.

Для порівняння цін у супермаркетах Auchan, Metro, Novus та Varus використовувалися однакові продукти: ковбаса варена молочна, картопля, морква, огірки консервовані, зелений горошок, огірки свіжі, майонез, курячі яйця.

Отже, середня вартість набору для олів'є становить 203,03 грн. У результаті згідно з розрахунком, вийде приблизно шість порцій. При підрахунку використовувалися середні ціни на продукти в Києві.

picture

За словами джерела, найдешевше набір на салат олів'є виходить у супермаркеті Auchan. Загалом вартість усіх інгредієнтів на салат становитиме 191,81 грн. Місяцем раніше цей набір коштував би на десять гривень більше.

Зазначимо, що за рік салат подорожчав на 14,83 грн. У січні поточного року набір продуктів коштував би на 15,84 грн дешевше. А з грудня минулого року до сьогодні ціна олів'є змінилася на 24,77 гривні.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що за останній місяць у Києві змінилися ціни на яловичину, курятину, а також свинину. На деякі види м'яса цінник суттєво знизився. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що депутат Микола Тищенко зізнався журналістам, де за якими цінами купує на ринку продукти. Однак на тому самому ринку заявили, що таких цін немає вже багато років. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.
Джерело: https://minfin.com.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися