Підприємці Деміївського ринку вимагають від влади розірвати договір з забудовником

У мерії Києва заслухали звернення керівниці профспілки

Чергова забудова у Києві залишить багатьох підприємців без роботи, а киян — без Деміїївського ринку. Про це під час виступу с трибуни у Київській міській раді заявила керівниця профспілки підприємців Деміївського ринку Валентина Коробко, передають "Коментарі"

"Півтори тисячі людей залишаються без робочих місць. Жителі Голосіївського району залишаються без Деміївського ринку. Це соціальний ринок, який відомий ще з давнини", — зазначила Валентина Коробко.

Вона обурилась тим, що представники юридичного відділу Київради не з’явились на засідання суду, яке відбулося ще на початку серпня. "Цільове призначення земельної ділянки було змінено. До цього призначення земельної ділянки було обслуговування об’єктів торгівлі. Зараз же цільове призначення земельної ділянки — побудова будинків і розважального центру", — заявила керівниця профспілки.

Рішення про знесення Деміївського ринку заради забудови ухвалено всупереч інтересів підприємців та киян, наголосила Валентина Коробко. "Жах, що відбувається! Тому ми просимо вас ухвалити рішення, а саме — розірвати договір оренди з ТОВ "Манхетен Інвест", якому здавалися в оренду три земельні ділянки на вулиці Ізюмська, 1 у Києві, де стоїть Деміївський ринок", — заявила Валентина Коробко.

Приватні підприємці готові платити податки до бюджету столиці та просять лише зберегти Деміїївський ринок. Таким зверненням до мера Києва та депутатів Київської міської ради резюмувала свій виступ керівниця профспілки підприємців Деміївського ринку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на столичному Подолі провели перевірку Житнього ринку. Фасад Житнього ринку зафарбований графіті, а навколо розміщені "якісь незрозумілі кіоски та процвітає стихійна торгівля".

Нагадаємо, у Києві місцеві мешканці виступають проти знесення Деміївського ринку заради зведення чергового житлового комплексу. Про це йдеться у відповідній петиції до столичної влади. Автор петиції наголосив, що ринок Деміївський має попит серед мешканців Голосіївського та прилеглого Печерського району Києва. Особливо часто тут роблять покупки пенсіонери та малозабезпечені кияни.

Читайте також, що у Києві у відповідь на чисельні скарги киян перевірять орендарів та розірвуть договори на землю з тими, хто використовують земельні ділянки не за цільовим призначенням.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися