У Києві перевіряють скандальні забудови: що відомо

Вже складені перші протоколи, де тривають інспекції

У Києві Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) України перевіряє два об’єкти скандальної забудови. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

Минулого тижня ДІАМ звітувала про завершення позапланової перевірки будівництва у Києві хмарочоса на п’ятдесят поверхів на проспекті Перемоги 50-А. На забудовників, які планують звести багатоповерхівку на Шулявці, склали протоколи про правопорушення у сфері містобудування.

Від забудовника вимагають усунути порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил та зупинення підготовчих та будівельних робіт. Інакше будівельній компанії загрожує штраф у понад два мільйони гривень. Забудовника позапланово перевірять повторно на предмет виконання приписів щодо усунення порушень законодавства, зазначили у ДІАМ.

Окрім того, трохи понад тиждень тому ДІАМ розпочала позапланову перевірку об’єкта скандального будівництва на вулиці Микільсько-Слобідська, 7-9. Тут планують звести житлові будинки на березі Дніпра та п'ятнадцять років триває спротив місцевих мешканців проти забудови зеленої зони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада Києва почне перемовини з викупу землі для парку "Микільська Слобідка", проте врятувати берег Дніпра від забудови буде важко. Депутати Київської міської ради заслухали громадську активістку Марію Близнюк, яка закликала столичну владу запобігти зведенню на березі Дніпра трьох 25-поверхових житлових комплексів. У мерії Києва проголосували за плани викупити землю на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 для облаштування парку на площі майже 1,5 гектари.

Напередодні засідання Київської міської ради мер столиці Віталій Кличко підписав розпорядження скоротити фінансування будівництва парку "Микільська Слобідка" на понад 150,7 мільйона гривень. З цих коштів майже 130 мільйонів гривень направлять на благоустрій. 

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися