На Дарницькій ТЕЦ впровадили систему економії газу

Як вона працює показали керівнику НАК "Нафтогаз України"

Наприкінці минулого року на одному з котлів Дарницької ТЕЦ встановили автоматичну систему контролю факела пальників, що дозволяє суттєво економити на використанні газу. Про роботу системи на підприємстві розповіли голові правління акціонерного товариства НАК "Нафтогаз України" Юрію Вітренку, передають "Коментарі".

Керівник НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко відвідав Дарницьку ТЕЦ з робочим візитом, під час якого обговорив співпрацю з ТОВ "Євро-Реконструкція". Технічний директор підприємства Ігор Бабенко розповів, що нова система на котлі №9 вже дозволила зекономити на використанні газу 25%. Цей газ на Дарницькій ТЕЦ використовують для підсвічування спалювання вугілля.

На столичній теплоелектроцентралі планують встановити аналогічну систему ще на двох котлоагрегатах. Це дозволить до кінця березня зменшити споживання газу на 75%. На думку голови НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка, такі нові технології вже цього літа потрібно впровадити не лише на Дарницькій, а й на інших українських ТЕЦ.

"Дарницька ТЕЦ демонструє дуже вдалий приклад, як за рахунок використання нових технологій їм вдається суттєво підвищити енергоефективність, зменшити неефективне використання природного газу. При цьому впроваджувати екологічні технології", — заявив НАК "Нафтогаз України".

У ТОВ "Євро-Реконструкція" планують до кінця першого кварталу цього року встановити автоматичні системи контролю факела пальників на всіх пиловугільних котлах Дарницької ТЕЦ. Це дозволить підприємству повністю відмовитися від використання газу для підсвічування спалювання вугілля. Окрім того, завдяки встановленню високотехнологічних електрофільтрів на Дарницькій ТЕЦ вдалося знизити викиди пилу у на 65-70%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у 2018 році у Києві розпочали будівництво електрофільтрів на Дарницькій ТЕЦ, які вловлюють пил та зменшують обсяг шкідливих викидів. Дарницька ТЕЦ – одна з найстаріших у столиці. Теплоелектроцентраль постачає тепло промисловим підприємствам та житловим масивам Дніпровського та Дарницького районів Києва.

Дивіться також, як виглядає отруйний відстійник Дарницької ТЕЦ з висоти. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алла

20 лютого 2022, 16:33

Интересно , а на сэкономленный газ доставка газа начисляется? У нас требуют оплатить доставку газа даже если мы им не пользуемся. Утепляемся дровами. 21 век. Весело.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися