Отруйний відстійник у Києві: як виглядає золовідвал Дарницької ТЕЦ (ВІДЕО)

Кадри зроблені з висоти пташиного польоту

У центрі Києва поруч із житловими будинками розташовується золовідвал Дарницької теплоелектроцентралі. Як він виглядає з висоти пташиного польоту показав блогер Сергій Мухлинін, передають "Коментарі".

Автор відео звернув увагу на екологічну проблему Позняків. Він зазначив, що деякі забудовники при продажі квартир у центрі столиці замовчують те, що поруч із житловими будинками розташовується золовідвал Дарницької ТЕЦ. Блогер показав, як виглядають околиці озер Сонячне та Прірва, а також що ховається за невеликою лісосмугою уздовж вулиці Здолбунівська.

Навесні мер Києва Віталій Кличко заявляв, що столична влада планує рекультивувати золовідвал Дарницької теплоелектроцентралі. Дарницька ТЕЦ є одним з найстаріших підприємств у столиці. Теплоелектроцентраль працює у Києві понад 60 років та забезпечує теплом промислові підприємства та житлові масиви Дніпровського та Дарницького районів. Ця ТЕЦ опалює оселі понад 270 тисяч жителів столичного Лівобережжя, що складає близько 8% житлової площі столиці.

Торік Дарницьку ТЕЦ перевіряла Державна екологічна інспекція. Працівники відомства перевірили екологічні показники викидів від котлоагрегатів. Тоді у ДЕІ зазначили, що підприємство використовує як паливо не вугілля, а природний газ, проте виявили порушення у сфері водокористування.


Нагадаємо, у Києві бактерії у водопровідній воді нижче норми, проте існує інша проблема. Лабораторна експертиза показала, що водопровідна вода у Києві містить достатньо корисних речовин. Показники кальцію, магнію та мінералізації у межах норми, а загальне мікробне число — 6, при нормі не більше 50. Проте експерти критично поставилися до результатів дослідження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких — ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. Окрім того, у Києві та області планують покращити якість питної води.

Читайте також, що екологи почали позапланово перевіряти "Київводоканал".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися