У владі заявили про необхідність реконструкції Білоцерківської ТЕЦ

Що розповіли у військовій адміністрації

Забезпечення сталої роботи Білоцерківської ТЕЦ потребує реконструкції та чималих інвестицій. Про це заявив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

За його словами, Київська обласна військова адміністрація разом із громадою Білої Церкви вже шукає можливості для залучення іноземних інвестицій.

"Це один із енергооб'єктів, якій після атак росіян потребує відновлення. Наприклад, тільки капремонт електричної частини ТЕЦ і турбіни, за оцінками фахівців, становить понад 300 мільйонів гривень", — заявив Кравченко.

Міська рада Білої Церкви на початку грудня викупила єдиний майновий комплекс Білоцерківської ТЕЦ, яку Національний банк забрав у олігарха Костянтина Жеваго за борги. Нацбанк став власником Білоцерківської ТЕЦ завдяки рішенню Господарського суду Київської області у травні 2023 року.

"Сьогодні вдалося уникнути енергетичної кризи у 200-тисячному місті. Зважаючи на те, що ПрАТ "Білоцерківська ТЕЦ" не могла виконати фінансові зобов’язання перед НБУ, це б зупинило роботу ТЕЦ. Відповідно, люди б залишилися без тепла", — прокоментував начальник Київської обласної військової адміністрації. 

Яким чином шукають іноземних інвесторів для Білоцерківської ТЕЦ, та чи залучатимуть українських інвесторів поки що невідомо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Фонд державного майна України по Києву оголосив про приватизацію великого державного підприємства, розташованого в центрі столиці. Мова йде про Єдиний майновий комплекс державного підприємства "Дніпро". Об’єкт приватизації розташований у Києві на вулиці Володимирська, 42. Загальна площа нежитлових приміщень становить 784,8 квадратних метрів. Подробиці про аукціон — за посиланням.

Нагадаємо, що в Ірпені планують відремонтувати Дитячо-юнацьку спортивну школу (ДЮСШ). За умовами оголошеного тендеру, підрядник має зробити капітальний ремонт ДЮСШ, розташованій в Ірпені по вулиці Троїцькій, 40. За роботи готові заплатити майже 266,7 мільйонів гривень.

Читайте також, що на ремонт казарми під Києвом витратять десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися