Привласнення земель Чорнобильського заповідника розглянуть в суді

Що відомо про конфлікт влади у зоні відчуження

В межах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника і території зони відчуження привласнили величезні території. Про це розповіла народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк, передають "Коментарі".

За її словами, на території Чорнобильського заповідника та зони відчуження незаконно зареєстрували право комунальної власності за Поліською селищною радою Вишгородського району Київської області. Окрім цього, незаконно надано право постійного користування на земельні ділянки загальною площею понад 190 гектарів приватному підприємству, а саме — ТОВ "Світанок Полісся". Вартість цих земельних ділянок оцінюють у 400 мільйонів гривень.

Скасувати незаконні рішення вимагатимуть через суд. Позивачем виступає Кабінет міністрів України. Офіс генерального прокурора вже погодив Київській обласній прокуратурі проєкт позовної заяви в інтересах держави, зазначила народна депутатка України. В суді вимагатимуть скасування рішень про державну реєстрацію прав та повернення земельних ділянок природно-заповідного фонду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині вимагають повернути територіальній громаді 49 гектарів земель лісогосподарського призначення вартістю понад 410 мільйонів гривень. До суду з позовом звернулась Києво-Святошинська окружна прокуратура. Позивач вимагає скасувати рішення про державну реєстрацію за юридичною особою права приватної власності на земельні ділянки та припинити речові права щодо зазначених земель. Юридична особа незаконно набула право власності на земельні ділянки на території села Дмитрівка Бучанського району Київської області, вважають в прокуратурі.

Нагадаємо, українські прикордонники показали, які окопи вирили російські окупанти у радіаційній зоні поблизу Чорнобильської атомної електростанції. Багато окупантів повернулися до РФ зі значною дозою радіації, для деяких вона стала смертельною. Окопи росіян у Чорнобилі можна побачити на відео з висоти.

Читайте також, що збитки від російських окупантів у Чорнобилі оцінюють у мільярди.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися