На Київщині привласнили землі вартістю майже пів мільярда

Що відомо про схему

На Київщині вимагають повернути територіальній громаді 49 гектарів земель лісогосподарського призначення вартістю понад 410 мільйонів гривень. Про це розповіли в регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, до суду з позовом звернулась Києво-Святошинська окружна прокуратура. Позивач вимагає скасувати рішення про державну реєстрацію за юридичною особою права приватної власності на земельні ділянки та припинити речові права щодо зазначених земель.

Юридична особа незаконно набула право власності на земельні ділянки на території села Дмитрівка Бучанського району Київської області, вважають в прокуратурі. Зокрема, встановили порушення вимог земельного та лісового законодавства під час відведення земель у приватну власність. Спірні ділянки перебувають у постійному користуванні спеціалізованого лісогосподарського підприємства КП "Святошинське лісопаркове господарство". Дозволу на їх вилучення та зміну цільового призначення землі це підприємство не надавало.

В прокуратурі додали, що державні акти на право власності на землю підроблені. Це встановили під час розслідування кримінального провадження. Господарський суд Київської області відкрив провадження у двох справах за позовами прокуратури та призначив їх до судового розгляду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як викрили шахрая, який продав чужу квартиру в центрі Києва.

Джерело: https://t.me/press_kobl/872


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися