Землі заказника "Бориспільські острови" повернули у держвласність

Подробиці розповіли в прокуратурі

Земельні ділянки на території ландшафтного заказника "Бориспільські острови" мають повернути у державну власність за рішенням суду. Про це повідомили у Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, землю водного фонду ландшафтного заказника "Бориспільські острови" безоплатно передали в приватну власність фізичних осіб. Земельні ділянки площею понад вісім гектарів відвели для ведення селянського господарства за рахунок земель водного фонду. В подальшому на них оформили право приватної власності.

Землі заказника "Бориспільські острови" розташовані в межах Вороньківської сільської ради Бориспільського району Київської області. Вартість земельних ділянок оцінюють у понад 200 мільйонів гривень. В суді прокурори довели, що відведення земель відбулося з порушенням водного, земельного та природоохоронного законодавства. Ці землі становлять собою безіменний острів Канівського водосховища та належать до категорії земель водного фонду.

Суд задовольнив позов Бориспільської окружної прокуратури щодо повернення у державну власність земельних ділянок водного фонду заказника "Бориспільські острови".

Нагадаємо, в межах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника і території зони відчуження привласнили величезні території. У Чорнобилі незаконно зареєстрували право комунальної власності за Поліською селищною радою Вишгородського району Київської області. Окрім цього, незаконно надано право постійного користування на земельні ділянки загальною площею понад 190 гектарів приватному підприємству. Вартість цих земельних ділянок оцінюють у 400 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині вимагають повернути територіальній громаді 49 гектарів земель лісогосподарського призначення вартістю понад 410 мільйонів гривень. До суду з позовом звернулась Києво-Святошинська окружна прокуратура. Позивач вимагає скасувати рішення про державну реєстрацію за юридичною особою права приватної власності на земельні ділянки та припинити речові права щодо зазначених земель. Юридична особа незаконно набула право власності на земельні ділянки на території села Дмитрівка Бучанського району Київської області.

Джерело: https://t.me/press_kobl/885


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися