Названі мости та дороги, що відремонтують під Києвом першочергово

Інфраструктурні об’єкти отримали фінансування

У Київській області забезпечено гарантоване фінансування кількох об’єктів інфраструктури, зруйнованих та пошкоджених під час атаки російських окупантів на Київ. Про це під час телемарафону розповів перший заступник голови "Укравтодору" Андрій Івко, передають "Коментарі".

За його словами, пріоритетність в ремонті або відбудові доріг на мостів дорожники зараз узгоджують з представниками Збройних Сил України.

"Пріоритетність — це "дороги життя", це дороги, якими рухаються вантажівки з гуманітарною допомогою, евакуаційні дороги, дороги міжнародного значення і дороги, які з’єднують обласні центри з містечками області. На сьогодні забезпечено проїзд та розчищені майже тисяча кілометрів доріг і ми збудували за цей період 42 тимчасові штучні споруди, якими зараз можуть пересуватися громадяни", — сказав Івко.

За даними Міністерства інфраструктури України, загалом в країні за час повномасштабного російського вторгнення зруйновано або пошкоджено майже 24 тисячі кілометрів доріг та понад шість тисяч кілометрів залізничних колій, 305 мостів та одинадцять аеропортів. Усі українські морські порти окуповані або заблоковані. Задокументовані суми збитків сягають 105 мільярдів доларів.

"Маємо декілька напрямків фінансування — це експлуатаційне утримання з дорожнього фонду і резервний фонд. Постановою Кабміну визначено деякі об’єкти, наприклад, траса М-06 Київ — Чоп, міст в місті Стоянка, а також міст на під’їзді к місту Ірпінь. Ці об’єкти будуть профінансовані. Вже забезпечено фінансування з резервного фонду", — розповів перший заступник голови "Укравтодору".

Для відновлення усіх пошкоджених дорожніх об’єктів Україні потрібно 900-950 мільярдів гривень. Таких коштів в державному бюджеті немає, тому українські посадовці планують залучати репарації — конфісковані російські активи. Це дозволить досить швидко відбудувати інфраструктуру, вважає посадовець.

Нагадаємо, на трасі міжнародного значення Київ – Чернігів – Нові Яриловичі відремонтували пошкоджений внаслідок бойових дій міст. Міжнародна траса Київ – Чернігів є найкоротшою дорогою до столиці. Саме цією трасою на початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну окупанти проривалися до Києва через білоруський пункт пропуску "Нові Яриловичі". Внаслідок бойових дій дорога зазнала значних руйнувань. Ремонтні роботи на мосту, що поєднує Київ та Чернігів, провели у Чернігівській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під Києвом блискавка влучила в міст, внаслідок чого здетонувала вибухівка. Вибух стався в селі Демидів, що у Вишгородському районі. Зруйновано міст через річку Ірпінь. Внаслідок вибуху на мосту одна людина загинула, ще двоє отримали поранення. Рух транспорту через міст заборонено. Дивіться схему об’їзду.

Читайте також, що у Києві обмежили рух приватних автівок Південним мостом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися