Міст Патона розпочнуть ремонтувати у Києві: деталі

На ремонтні роботи виділили кошти

Кабінет міністрів України виділив кошти на реконструкцію моста Патона в Києві. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Постанову уряду №917.

Згідно з документом, уряд перерозподілив кошти резервного фонду державного бюджету, які передбачали для фінансування закупівлі ліків, вакцин, медичних виробів, допоміжних засобів до них та медичного обладнання.

З резервного фонду держбюджету на реконструкцію моста Патона в Києві направили 35 мільйонів гривень. Кошти отримає Міністерство інфраструктури України. Виділені гроші на ремонт мосту Патона у Києві — найменша частка бюджету, що розподілив уряд з 250 мільйонів гривень. Ще 215 мільйонів гривень Кабінет міністрів України направив на реконструкцію міжнародних автомобільних пунктів пропуску на кордоні з Румунією та Польщею.

Торік у Києві планували капітально відремонтувати аварійний міст імені Патона за державний кошт. Окрім того, поблизу мостової споруди мали провести масштабне озеленення транспортної розв'язки. Перед початком повномасштабного вторгнення російських окупантів у Києві в черговий раз намагалися провести тендер щодо розробки проектно-кошторисної документації для реставрації мосту Патона. Очікувана вартість робіт становила понад 47 мільйонів гривень, але аукціон скасували. Які роботи плануються на мосту Патона цього року поки що невідомо. 

Нагадаємо, триває відбудова Романівського мосту через річку Ірпінь. Цей шляхопровід підірвали на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів, щоб зупинити наступ на Київ. Росіянам не вдалося захопити столицю саме завдяки завчасно підірваним мостам через річку Ірпінь, хоча бої вже велись в межах столиці. Що розповів про наступ на Київ військовий експерт Олег Жданов — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині почали відбудову важливих мостів, які довелося підривати через наступ російських окупантів на Київ. Тимчасові переправи не витримують транспортного навантаження. Йдеться про мости біля Стоянки на трасі Київ-Чоп, біля Бородянки, Гостомеля та на під’їзді до Ірпеня.

Читайте також, що у Макарові капітально відремонтували пошкоджений внаслідок обстрілу міст через річку Здвиж.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

22 серпня 2022, 14:07

за "победу" Усика заплатили бабки, теперь на остаток денег можно и мост отремонтировали. Главное пропаганда, потом уже остальное...

прохожий

22 серпня 2022, 09:42

А удаленно, в Житомире или там в Хмельницком никак нельзя???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися