Київській обласній дитячій лікарні заблокували рекламу на мільйони гривень

Які рекламні послуги планували закупити за бюджетні гроші

Київська обласна дитяча лікарня №2, що розташована у Білій Церкві, замовила рекламні послуги на два мільйона гривень бюджетних коштів. Це обурило народного депутата України Миколу Бабенка, передають "Коментарі".

"Війна не привід відмовитись від реклами", — так вирішило керівництво КНП КОР "Київська обласна дитяча лікарня №2" у Білій Церкві. Та оголосило тендер на закупівлю інстаграм та фейсбук роликів, просування в соц мережах, виготовлення на розміщення бордів в сумі майже два мільйони гривень", — повідомив Бабенко.

За його словами, майже 300 тисяч гривень лікарня планувала витратити з бюджету на рекламу в соціальних мережах, ще 330 тисяч — на рекламні білборди та 264 тисячі — на відеборди.

Через обурення громади та увагу до таких закупок під час війни з боку нардепа тендер зацікавив відповідні контролюючі структури. За результатом проведеного моніторингу, Північний офіс Державної аудиторської служби України зобов'язав лікарню розірвати договір на закупівлю рекламних послуг. Серед причин — суттєве порушеннями процедури закупівлі "через необ'єктивне та упереджене визначення переможця".

Днями договір на закупівлю рекламних послуг було розірвано. Через подібні закупки народний депутат Микола Бабенко вимагає від власника КНП КОР "Київська обласна дитяча лікарня №2" — Київської обласної ради звільнити керівника медзакладу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" виконали два десятки успішних операцій завдяки новому обладнанню. У закладі для нейрохірургічних та ортопедичних операційних встановили сучасну систему нейронавігації. Аналоги такого обладнання є лише в чотирьох медичних центрах Європи, і столична лікарня стала п’ятим — подробиці про розширення можливостей лікування низки хвороб у Києві.

Нагадаємо, у дитячій лікарні "Охматдит" почали робити ін’єкції дітям з рідкісним генетичним захворюванням. Найдорожчі в світі ліки від Спінальної м'язової атрофії (СМА) вартістю 100 тисяч доларів за флакон Україні передала в якості гуманітарної допомоги компанія-виробник. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що в лікарні Богуслава відкрили відділення гемодіалізу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Елена

28 серпня 2022, 12:38

Реклама больницы за бюджетные средства? Думали прокатит, во время войны не до этого, отмоем половину? Подонки! Заблокировали иправильно!

Наталья

28 серпня 2022, 12:12

Правильно сделали, что заблокировали рекламу детской больнице! Такие организации рекламой заниматься не должны! Тем более хорошо известно, что все дефицитные мед. препараты и мед. услуги в Киеве достаются только избранным (по знакомству). Даже деньги не всегда помогают.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися