На опалювальний сезон у Києві виділили додаткові гроші

Що відомо про підготовку до зими

Комунальні підприємства Києва отримали додаткову фінансову підтримку для стабільного проходження опалювального сезону. Подробиці розповів мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що для стабільного проходження надскладного опалювального сезону на один мільярд гривень збільшили розміри статутних фондів комунального підприємства "Київтеплоенерго". Окрім того, по 50 мільйонів гривень виділили кожній районній керуючій компанії Києва. Фінансова підтримка підприємств теплопостачання та обслуговування житлових будинків в зимовий період є необхідною та надважливою в умовах воєнного стану, наголосив Кличко.

"Це дозволить забезпечити фінансову допомогу цим підприємствам для стабільного проходження опалювального сезону. Зокрема, для формування стратегічного запасу мазуту на зиму", – прокоментував Київський міський голова.

Мер столиці розповів, що в умовах підготовки до зими у Києві провели гідравлічні випробування теплових мереж та ліквідували понад дві тисячі пошкоджень. У Києві також замінили понад 17 кілометрів тепломереж, а основні теплоджерела вже запустили в роботу і киянам відновили гаряче водопостачання.

Для обслуговування житлового фонду взимку комунальники Києва придбали додаткову спецтехніку та завершують перевірки електромереж та електрообладнання. Найкраще працюють електромережі у Деснянському та Солом’янському районах столиці, а там, де виявили зауваження, проведуть повторні перевірки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у двох районах Києва немає гарячої води з травня, попри обіцянки постачальника послуг. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації. Автор петиції №10994 Денис Коваленко звернувся до столичної влади з вимогою змінити постачальника теплової енергії ТОВ "Євро-Реконструкція". Це підприємство є оператором послуг з теплопостачання Дарницької ТЕЦ, що обслуговує Дарницький та Дніпровський райони Києва.

Нагадаємо, столична влада підтримала пропозицію киян оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів та розглянута мером столиці Віталієм Кличком. Окрім того, меру столиці Віталію Кличку запропонували втричі скоротити керівників комунальних підприємств.

Читайте також, що в опалювальний сезон у Броварах не буде гарячої води.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися