У Києві та Київській області зафіксували найбільше порушень графіків вимкнень світла

Що відомо про результати перевірок операторів розподілу електроенергії

У Києві та Київській області за результатами перевірок операторів розподілу електроенергії на предмет дотримання черговості відключень світла та надання послуг споживачам зафіксували найбільше порушень. Про це повідомили в Міністерстві енергетики України, передають "Коментарі".

За результатами проведених Держенергонаглядом перевірок порушення зі сторони операторів систем розподілу електроенергії виявили в усіх регіонах України. Найбільше таких порушень зафіксовано у Києві, а також Київській, Волинській, Полтавській, Миколаївській та Одеській областях. Найменше порушень — в Івано-Франківській, Кіровоградській та Рівненській областях.

Оператори систем розподілу електроенергії мають дотримуватись таких пріоритетів:

1.    критична інфраструктура, зокрема об’єкти водо-, теплопостачання та лікарні,

2.    об’єкти військово-промислового комплексу, які працюють на оборону держави,

3.    бізнес, який виготовляє критично важливі товари та продукти. Наприклад, хлібопекарні та молокозаводи,

4.    житловий сектор.

Окрім того, у Києві, Київській області та ще кількох регіонах через неналежне інформування споживачів колл-центрами в операторах систем розподілу щодо вимкнення світла розпочали перевірки.

"Якщо оператори систем розподілу не дотримуватимуться приписів контролюючих органів та не усунуть виявлені порушення, до їхніх керівників застосовуватимуться персональні адміністративні стягнення", — заявив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Костянтин Ущаповський.

Під час дії воєнного стану Держенергонагляд здійснюватиме позапланові перевірки на об’єктах енергетики. Також представники цього відомства будуть чергувати на диспетчерських пунктах операторів систем постачання та розподілу електроенергії вранці та ввечері для контролю за дотриманням графіків відключення світла.

Нагадаємо, у Києві в разі тривалого відключення електроенергії не працюватиме метро. В столиці не їздитимуть трамваї та тролейбуси. Замість електротранспорту на маршрути вийдуть автобуси. Для пасажирів під час блекауту проїзд в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олександр

26 грудня 2022, 12:59

Енергетики завжди були надзвичайно відповідальні та кваліфіковані. Але олігархічні структури, в яких доводиться працювати енергетикам, абсолютно знецінили труд енергетиків. Жирує адміністративна верхівка, та паразитує як на своїх енергетиках так і на народові України. Нічого доброго для України ДТЕК не дасть. Філософія подібних структур одна, - максимальні прибутки олігарху з мінімальною користю суспільству.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися