В Yasno звітували про покращення ситуації зі світлом у Києві

Енергетикам вдалося перерозподілити навантаження на мережу

Стан енергосистеми у Києві залишається критичним, але ситуація з вимкненнями світла в кількох житлових масивах покращилась. Про це розповів генеральний директор Yasno Сергій Коваленко, передають "Коментарі".

"Завдяки старанням енергетиків навантаження на мережу вдалося перерозподілити. Тепер Оболонь, Куренівка і Борщагівка перебувають орієнтовно в таких же умовах, як і решта міста. Також всім нам сприяє і тепла погода", — заявив Коваленко.

Генеральний директор Yasno закликав киян бути акуратними із використанням техніки і не включати в розетку все одразу.

Тим часом у Києві та Київській області за результатами перевірок операторів розподілу електроенергії на предмет дотримання черговості відключень світла та надання послуг споживачам зафіксували найбільше порушень. Через численні скарги на погану роботу колл-центрів перевірки тривають. Керівників операторів розподілу електроенергії попередили про персональні адміністративні стягнення.

Окрім того, на час дії воєнного стану Держенергонагляд здійснюватиме позапланові перевірки на об’єктах енергетики. Також представники цього відомства будуть чергувати на диспетчерських пунктах операторів систем постачання та розподілу електроенергії вранці та ввечері для контролю за дотриманням графіків відключення світла.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за відсутності опалення взимку будинки тримають температуру одну-дві доби, а потім охолоджуються. Якщо за цей час відновити теплопостачання у Києві не вдасться при температурі повітря у три градуси морозу та нижче, у столиці доведеться зливати воду з систем опалення будинків. В мерії Києва нагадали, що в столиці компенсують 70% вартості генераторів для житлово-будівельних кооперативів та ОСББ.

Нагадаємо, у Києві в разі тривалого відключення електроенергії не працюватиме метро. В столиці не їздитимуть трамваї та тролейбуси. Замість електротранспорту на маршрути вийдуть автобуси. Для пасажирів під час блекауту проїзд в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олександр

25 грудня 2022, 02:51

Питання: а яке відношення має Ясно до відновлення електроенергії? Ясно це посередник ПОСТАЧАННЯ. У нього є декілька дівчат менеджерів з продажу, декілька фінансових посередників ))) і все!

OBZ

24 грудня 2022, 20:01

OBZ===organizacuia bor''bu so zlom////////////////////////////////////// ============S ROSHDESTVOM XRISTOVUM ZAPADNUX I VOSTOCHNUX XRISTIAN MILOSERDNOE EDINENIE KOTORUX STANET PREKRASNOI REAL''NOST''IU POSLE POBEDU NAD SILAMI ABSOLIUTNOGO ZLA........=CHERNUE TUCHI= RASHUSTKOGO ZLA POGRUSHAIUT ROD CHELOVECHESKII V VARVARSKUIU KROVOSHADNUIU TEMNOTU NE POZVOLIAIA UVIDET'' ROSHDESTVENSKUIU ZVEZDU OLITSETVORIAIUSHUIU VERU NADESHDU I LIUBOV'' DUXA SVIATOGO OTTSA NEBESNOGO I SUNA===ISUSA XRISTA ROSHDENNOGO CHELOVEKOM CHTOBU SPASTI CHELOVECHESTVO OT SIL ABSOLIUTNOGO ZLA...........ROD CHELOVECHNUI POBEDIT ABSOLIUTNOE ZLO SLAVIA UKRAINSKIX VOINOV SLAVIA SUNA BOSH''EGO ISUSA XRISTA SLAVIA GOSPODA BOGA SOZDAVSHEGO MILIARDU ZVEZD ZOVUSHIX DOBRUE DUSHU K POZNANIIU VECHNOSTI I SOVERSHENSTVA===GOSPODA BOGA SOZDATELIA NASHEGO.......========XRISTOS NARODILSIA.......=======DOBROTA NARODILAS''.......=======NARODILAS'' LIUBOV''......=======SLAVIMO EGO........========S ROSHDESTVOM XRISTOVUM.......... Джерело: https://kyiv.comments.ua/ua/news/society/developments/14338-na-kordoni-z-bilorussyu-v-kiivskiy-oblasti-posilili-oboronu-video.html © Comments.ua

Николай

24 грудня 2022, 19:02

Кому вы даете сигнал на прилеты? Зачем эти громогласные заявы? Кому они нужны? Люди и так это поймут и оценят без ваших отчетов!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися