У Києві вимагають від влади створити ще один парк замість забудови

Детальні вимоги виклали в петиції

Кияни вимагають від столичної влади створити парк у Дарницькому районі Києва поруч з сміттєспалювального заводу, ТЕЦ та Бортницької станції аерації. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №11651 Олександр Супрун вважає, що у Києві на житловому масиві Осокорки необхідно створити рекреаційний парк поруч з озером Вирлиця.

"Створити рекреаційний парк з облаштуванням "Алеї оборонців Києва" на озері "Вирлиця" замість комерційної забудови озера на земельній ділянці з кадастровим номером 8000000000:90:171:0069 площею 4,0996 га в межах проспекту Миколи Бажана (біля озера Вирлиця) в Дарницькому районі міста Києва", — йдеться в петиції до столичної влади.

Цей парк необхідний мешканцям Дарницького району Києва з наступних причин:

·       Дарницький район найбільш щільно забудований у Києві, з катастрофічною нестачею зелених зон для рекреації його жителів;

·       зелені насадження очищують повітря, забруднене викидами сміттєспалювального заводу “Енергія”, Дарницької ТЕЦ, Бортницької станції аерації, вихлопними газами Бориспільської траси;

·       парки в місті є важливими островами охолодження, природними кондиціонерами, яких гостро бракує місту в умовах кліматичних змін;

·       збереження зелених зон запобігає повеням у місті, що стаються дедалі частіше.

Для розгляду у Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через суд вимагають звільнити від самовільної забудови землі в урочищі "Теремки" на території Національного природного парку "Голосіївський". На цих землях та землях автомобільного транспорту здійснено самовільне будівництво нежитлових споруд. Земельні ділянки належать територіальній громаді столиці та забудовані незаконно.

Нагадаємо, у Києві планують створити ландшафтний заказник місцевого значення "Труханів острів-1" на площі у понад 310 гектарів, щоб врятувати територію від забудови. Екологи наголосили, що Труханів острів є останнім островом у Києві на Дніпрі, який не має охоронного заповідного статусу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що кияни вимагають заборонити забудову схилу на метро "Позняки".

Читайте также