В Київській області за безцінь продають "з молотка" велике держпідприємство

Що відомо про об’єкт та умови приватизації

В Київській області перенесли аукціон з приватизації великого майнового комплексу державного підприємства "Спеціалізований центр підготовки кадрів" та вдвічі знизили стартову ціну на об’єкт торгів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна України.

Аукціон з приватизації ДП "Спеціалізований центр підготовки кадрів" мав відбутися у четвер, 12 січня. Об’єкт продажу розташований в Обухівському районі Київської області в невеличкому місті Українка на вулиці Промислова, 4 в промисловому районі міста. Це державне підприємство два роки не здійснює виробничої діяльності.

В Фонді державного майна України стверджують, що майновий комплекс площею понад три тисячі квадратних метрів перебуває у задовільному стані. Новий власник зможе відкрити на цій території торговельний центр. Населений пункт розташований між Києвом та Білою Церквою, межує із селом Трипілля.

Під час оголошення першого аукціону стартова ціна об’єкта приватизації становила понад 18 мільйонів гривень. Наразі ціну знизили вдвічі — до трохи більше 9 мільйонів гривень. Дату аукціону з приватизації перенесли на наступний тиждень. Торги заплановані на п’ятницю, 20 січня.

Майно, що входить до складу ДП "Спеціалізований центр підготовки кадрів", не перебуває в оренді. За умовами аукціону, новий власник має сплатити протягом шести місяців сотні тисяч гривень боргів по зарплатні, борги перед бюджетом та прострочені кредити. На балансі державного підприємства не перебувають об’єкти, що не підлягають приватизації. Покупець також не має права протягом шести місяців звільняти працівників.

Окрім того, у Фастівському районі Київської області виставили на приватизацію ще одне велике держпідприємство. Аукціон з приватизації ДП "Розплідник дослідних тварин" має відбутися сьогодні, 13 січня. Об’єкт продажу розташований в селищі міського типу Глеваха на вулиці Ботанічна, 3 на площі понад 3,8 тисячі квадратних метрів та на земельній ділянці у понад чотири гектари. Стартова ціна приватизації ДП "Розплідник дослідних тварин" становить 4,8 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та області арештували гроші та майно колишнього міністра освіти часів президента-втікача Віктора Януковича Дмитра Табачника на понад два мільйони доларів. Табачника підозрюють у державній зраді. Ексрегіонал брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених російськими окупантами районах Запорізької та Херсонської областей. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві планують створити ландшафтний заказник місцевого значення "Труханів острів-1" на площі у понад 310 гектарів, щоб врятувати територію від забудови. Екологи наголосили, що Труханів острів є останнім островом у Києві на Дніпрі, який не має охоронного заповідного статусу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що кияни вимагають заборонити забудову схилу на метро "Позняки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися