Розплідник для тварин під Києвом продали "з молотка"

Що відомо про продаж великого майнового комплексу

У Фастівському районі Київської області приватизували єдиний майновий комплекс державного підприємства "Розплідник дослідних тварин". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна України.

Аукціон з приватизації ДП "Розплідник дослідних тварин" відбувся минулого тижня. Об’єкт продажу розташований в в селищі міського типу Глеваха на вулиці Ботанічна, 3. Підприємство не провадить діяльності з розведення тварин з 2003 року. Більшість будівель та споруд майже вщент зруйновані та засмічені, а в деяких немає навіть вікон.

Об’єкт площею понад 3,8 тисячі квадратних метрів розташований на земельній ділянці у понад чотири гектари. Державного акту на право постійного користування цією землею немає. Стартова ціна приватизації ДП "Розплідник дослідних тварин" становила 4,8 мільйонів гривень. Переможна пропозиція на аукціоні склала 6,4 мільйони гривень.

Частина майна, що входить до складу майнового комплексу, перебуває в оренді. За умовами аукціону, новий власник має сплатити протягом шести місяців борги по зарплатні та борги перед держбюджетом. На балансі державного підприємства не перебувають об’єкти, що не підлягають приватизації. Покупець також не має права протягом шести місяців звільняти працівників.

Нагадаємо, що в Київській області перенесли аукціон з приватизації великого майнового комплексу державного підприємства "Спеціалізований центр підготовки кадрів" та вдвічі знизили стартову ціну на об’єкт торгів. Аукціон з мав відбутися 12 січня. Об’єкт продажу розташований в Обухівському районі в промисловому районі невеличкого міста Українка. Під час оголошення першого аукціону стартова ціна об’єкта приватизації становила понад 18 мільйонів гривень. Наразі ціну знизили вдвічі — до трохи більше 9 мільйонів гривень. Дату аукціону з приватизації перенесли на на п’ятницю, 20 січня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та області арештували гроші та майно колишнього міністра освіти часів президента-втікача Віктора Януковича Дмитра Табачника на понад два мільйони доларів. Табачника підозрюють у державній зраді. Ексрегіонал брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених російськими окупантами районах Запорізької та Херсонської областей. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що кияни вимагають заборонити забудову схилу на метро "Позняки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися