У Київській області впровадять нагляд за стічними водами

Що відомо про пілотний проєкт

У Київській області та ще низці регіонів України цього року впровадять нагляд за стічними водами. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров’я.

За даними відомства, аналізуючи господарсько-побутові стоки, можна виявити віруси ще до того, як вони почнуть масово поширюватися серед людей. Вперше метод нагляду за стічними водами протестували на виявлення грипу в епідеміологічному сезоні 2022-2023. Це дозволило прогнозувати епідемічну ситуацію із захворюваністю на грип на два тижні раніше, аніж іншими методами.

З жовтня 2022 року такий метод запровадили у чотирьох областях України – Львівській, Чернівецькій, Кіровоградській та Дніпропетровській. Ще у п’яти – Чернігівській, Київській, Житомирській, Рівненській та Вінницькій – він буде впроваджуватися цього року. Над цим працюють фахівці державних установ – центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Нагадаємо, в Броварах стаціонар центральної лікарні закрили на карантин через спалах захворюваності на респіраторні та гострі вірусні інфекції (ГРВІ). У місті за останній тиждень зафіксували значне зростання захворюваності на респіраторні та ГРВІ. Відділення терапевтичного профілю центральної лікарні в Броварах зараз заповнено на 95-98%. Часто пацієнти звертаються за допомогою у вкрай важкому стані.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській обласній дитячій лікарні почала працювати власна киснева станція. У КНП КОР “Київська обласна дитяча лікарня” провели роботи з реконструкції централізованої подачі кисню. Після завершення робіт кисневу станцію встановили на облаштований майданчик та ввели в експлуатацію. Реконструкцію кисневої станції в медичному закладі провели завдяки підтримки Червоного Хреста.

Читайте також, що в освітніх закладах Броварського району виявили перевищений вміст нітратів та кишкову паличку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися