На Київщині зафіксовано спалах інфекційних хвороб

Що відомо про ситуацію

В Броварах стаціонар центральної лікарні закрили на карантин через спалах захворюваності на респіраторні та гострі вірусні інфекції (ГРВІ). Про це заявив директор медичного закладу Валентин Багнюк.

Під час оперативної наради в Броварській міській раді керівник Броварської багатопрофільної клінічної лікарні Валентин Багнюк заявив, що у місті за останній тиждень зафіксували значне зростання захворюваності на респіраторні та гострі вірусні інфекції. Відділення терапевтичного профілю центральної лікарні в Броварах зараз заповнено на 95-98%. Часто пацієнти звертаються за допомогою у вкрай важкому стані, зазначив Багнюк.

Головний лікар медичного закладу зазначив, що відвідувачі не дотримуються елементарних правил санітарно-гігієнічних норм. Зокрема, до палат проходять без масок та бахіл, чим викликають нові спалахи захворювань серед пацієнтів. Внаслідок таких обставин стаціонар Броварської лікарні закрили на карантин.

Нагадаємо, у Києві за тиждень зафіксовано значне зростання рівня захворюваності на грип, гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВІ). У столиці зафіксували майже 11,5 тисячі хворих на грип та ГРВІ. За сім днів показник рівня захворюваності зріс на 17%. Зростання кількості хворих фіксують серед дорослих та дітей. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській обласній дитячій лікарні почала працювати власна киснева станція. У КНП КОР “Київська обласна дитяча лікарня” провели роботи з реконструкції централізованої подачі кисню. Після завершення робіт кисневу станцію встановили на облаштований майданчик та ввели в експлуатацію. Реконструкцію кисневої станції в медичному закладі провели завдяки підтримки Червоного Хреста.

Читайте також, що в освітніх закладах Броварського району виявили перевищений вміст нітратів та кишкову паличку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олексій

23 лютого 2023, 09:21

Так-так, ОРВІ.... яке короною зветься. Навіть з явними ознаками до понеділка діагностували все що завгодно. А з понеділка РАПТОВО почали посилати на тести і виявляти Ковід. Як завжди дочекалися коли чверть країни захворіє і буде заражати інших і це вже не зупинити... тварини. І ті хто хворі і свідомо заражають інших - тварюки.

Алена

22 лютого 2023, 22:51

Хватит кошмарить людей! Лучше бы лечить по профессиональному учились! А не по протоколам: всех под одну гребёнку умертвляете! Да и профессии врача на онлайн обучении многому не научат. Жах!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися