У Київській області витратять мільйони доларів на ремонт багатоповерхівок

Що відомо про процес відбудови в регіоні

У Київській області відремонтують багатоповерхівки, пошкоджені під час активних бойових дій, а контролювати процес будуть фахівці ООН. Про це розповіли в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України, передають "Коментарі".

Українські посадовці підписали меморандуми з Програмою розвитку ООН (ПРООН) про взаєморозуміння для надання допомоги у відновленні 18 пошкоджених багатоквартирних будинків. ПРООН незабаром розпочне масштабне відновлення 18 багатоповерхових будинків у Бородянці, Ірпені, Гостомелі, Милі та Бузовій. Фінансування в розмірі 18 мільйонів доларів надходитиме з "Фонду відновлення зруйнованого майна та інфраструктури" фандрейзингової платформи "United24".

"Через ворожі обстріли пошкоджень зазнали понад 24 тисячі житлових будинків по всій Київській області. Завдяки реалізації цих проєктів ми зможемо повернути житло та, головне, надію на щасливе майбутнє для ще більше, ніж чотири тисячі мешканців Київщини", – зазначив заступник голови Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко.

Ремонтні роботи здійснюватимуться з урахуванням сучасних принципів відбудови, зокрема термомодернізації, мета якої — зменшити споживання енергії та вуглецевого сліду в Київській області. 

Нагадаємо, у Києві планують завершити будівництво з’їздів з естакади Дарницького мосту на Дніпровську набережну до кінця липня цього року. Дарницький міст, збудований у 2010 році, з трьома смугами у двох напрямках має суттєвий резерв пропускної здатності і зможе розвантажити сусідні Південний та Міст Патона, які постійно стоять у заторах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київщина може стати пілотним регіоном для участі в ініціативі Євросоюзу щодо "зеленої" відбудови міст. Мова йде про комплекс робіт – від проєктування реконструкції до сонячних панелей та фарб, використаних під час реставраційних і будівельних робіт.

Читайте також, що на річці Ірпінь почали створювати ландшафтний заказник.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися