Під Києвом працюватимуть сонячні електростанції (ФОТО)

Де забезпечили подачу "зеленої" електроенергії

Ірпінська громада отримала ще дві мобільні сонячні електростанцій українського виробника. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За його словами, одна із сонячних електростанцій працюватиме в Козинецькій амбулаторії сімейної медицини. Друга — в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій.

"Раніше нам уже передали дві такі установки, які зараз обслуговують амбулаторії громади", — нагадав Маркушин.

Мер Ірпеня також зазначив, що всесвітня вітроенергетична асоціація WWEA та Глобальна платформа Global100RE запустили кампанію Renewables4Ukraine зі збору коштів для купівлі та передачі Україні обладнання, зокрема, автономні сонячні системи. Донорами проекту є прості громадяни з різних континентів.

Нагадаємо, Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" забезпечили безперебійним електропостачанням під час відключення світла в столиці. На даху будівлі лаври встановили електростанцію з 194 сонячними панелями. В зимовий сонячний день сонячна станція дозволяє економити електроенергію від 30 кВт на годину. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві встановили потужну сонячну електростанцію. Резервне джерело енергії з’явилося у Святошинському психоневрологічному інтернаті. Цю унікальну сонячну електростанцію Київ отримав як гуманітарну допомогу від французьких партнерів. Альтернативні джерела світла дозволяють почуватися комфортно майже 700 жінкам, які зараз проживають у Святошинському інтернаті, та стабільно працювати персоналу.

Окрім того, у Києві в одному з багатоповерхових житлових будинків встановили сонячні панелі, що дозволяють забезпечити роботу теплопункту в умовах відключення електроенергії. Загальна вартість виконаних енергоефективних робіт в будинку на вулиці Велика Васильківська склала 2,5 мільйони гривень. Більшість цієї суми ОСББ компенсують зі столичного бюджету.

Джерело: https://t.me/markushyn/4155


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися