Стародавні печери у Києві захистили від забудови

Які об’єкти внесли до об’єктів культурної спадщини

Вознесенські печери у Києві внесли до об’єктів культурної спадщини. Про це повідомили у Департаменті охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Департамент охорони культурної спадщини Києва додав  Вознесенський печерний комплекс на Вознесенському узвозі, 25-27 до Переліку об’єктів культурної спадщини столиці України за видом "археологія". Оприлюднено відповідний наказ від 08.03.2023 №13. 

Вознесенські печери утворюють один з найбільших за кількістю складових та сумарною довжиною підземних галерей стародавніх печерних комплексів на території Києва. Тепер кропітка робота археологів дозволить визначити походження, призначення, датування та більш детальну історико-культурну цінність Вознесенського печерного комплексу, додали у відомстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київському зоопарку цієї весни створили понад 19 нових родин тварин. Торік столичний зоопарк поповнився 300 новонародженими малюками, а ще майже 400 тварин з постраждалих регіонів отримали прихисток. Так, для врятованої мартишки на ім’я Сіма спеціально привезли нового супутника на ім’я Сіл. Сірому журавлю Сірку знайшли прекрасну супутницю Роксолану. Для грифа Гарі передали двох пернатих "дівчат". Табун благородних оленів з п’яти самиць отримав нового благородного вожака Нео. Окрім того, для новоствореної родині єнотів в Київському зоопарку облаштовують родинне ранчо. 

Нагадаємо, у Києві повернули у власність громади заказник "Троєщинські луки". Північний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу столичної влади, що дозволило повернути територіальній громаді Києва 375 гектарів землі заказника у Деснянському районі столиці.

Читайте також, що на річці Ірпінь почали створювати ландшафтний заказник.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися