Зупинки транспорту під час повітряної тривоги у Києві пов’язали з корупцією

У Київраді обурені лобіюванням інтересів приватних перевізників

Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації системно працює на шкоду комунального громадського транспорту і на користь приватних перевізників. Про це під час засідання Київської міської ради заявила депутатка Ксенія Семенова, передають "Коментарі".

За її словами через те, що Департамент транспортної інфраструктури КМДА зацікавлений у лобіюванні інтересів приватних перевізників, це призводить до мільярдних збитків комунальних перевізників. Мова йде про зупинку громадського транспорту на час повітряної тривоги.

“Чому Київ втрачає мільярдні доходи під час зупинок громадського транспорту на час повітряних тривог? Водночас приватні перевізники не зупиняються під час них. І департамент не розриває з такими перевізниками договірні відносини. При цьому ми дозволили приватним перевізникам не встановлювати систему онлайн-оплати проїзду, чим допомагаємо їм уникати сплати податків у повній мірі”, – заявила Ксенія Семенова.

Депутатка Київської міської ради додала, що буде звертатися з цього приводу до Бюро економічної безпеки та до прокуратури.

Нагадаємо, з серпня минулого року увесь наземний громадський транспорт у Києві зобов’язали зупинятися на час повітряної тривоги. В Раді оборони Києва це пояснювали питанням безпеки пасажирів. Водночас, кияни обурені такими правилами та неодноразово зверталися до влади з петиціями, але марно. Не зупиняються під час повітряної тривоги приватні перевізники та кільцева електричка, а таксисти значно завищують ціни на проїзд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розірвали договори з недобросовісними приватними перевізниками і внесли зміни до деяких маршрутів комунального транспорту. У столиці з 20 квітня подовжили маршрут тролейбуса № 36 "Вул. Північна – станція метро "Святошин" та внесли зміни в автобусний маршрут № 97К "Масив Новобіличі – вул. Академіка Єфремова". На цих маршрутах також збільшили кількість рухомого складу.

Окрім тогоу Києві через ремонтні роботи змінили графік роботи трамваїв. В робочі дні у столиці трамваї №16 працюють за скороченим режимом. Дорожники виконують роботи із заміни трамвайних колій на вулиці Героїв Дніпра. Ремонтні роботи триватимуть до 28 квітня. 

Читайте також, що у Дніпровському районі Києва відновили популярний автобусний маршрут.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ніна.

21 квітня 2023, 13:44

Весь люд роти зупинок транспорту.Не треба такої допомоги.Як людям доїжджати до роботи і т.д.?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися