У Києві кардинально змінили проїзд у громадському транспорті

Які маршрути більше не курсують в столиці

У Києві розірвали договори з недобросовісними приватними перевізниками на кількох транспортних маршрутах столиці. Подробиці розповів заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Валентин Кульбако, передають "Коментарі".

"Ми взялися за перевірки виконання інвестиційних зобов’язань. За результатами було встановлено, що три перевізника взагалі не виконали інвестиційні зобов’язання. Вони здійснювали перевезення на маршрутах 187, 201, 408, 427, 437 та 497К застарілим рухомим складом, який не відповідав ні нормам безпеки, ні екологічності", — сказав Кульбако.

За його словами, з цими перевізниками розірвали договори і скорегували маршрутну мережу у Києві.

"Дещо змінено маршрути комунального перевізника "Київпастранс", який дублював ці маршрути. Було внесено зміни у тролейбусний маршрут №36 та автобусний маршрут №97К, щоб вони повною мірою могли обслуговувати тих пасажирів, які користувалися послугами приватних перевізників. Було збільшено кількість на цих маршрутах тролейбусів і автобусів, які сучасні низькопідлогові", — розповів заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Посадовець додав, що розірвання договорів з недобросовісними приватними перевізниками є сигналом для усіх інших учасників ринку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві внесли зміни до деяких маршрутів комунального транспорту. У столиці з 20 квітня подовжили маршрут тролейбуса № 36 "Вул. Північна – станція метро "Святошин" та внесли зміни в автобусний маршрут № 97К "Масив Новобіличі – вул. Академіка Єфремова". На цих маршрутах також збільшили кількість рухомого складу.

Нагадаємоу Києві через ремонтні роботи змінили графік роботи трамваїв. В робочі дні у столиці трамваї №16 працюють за скороченим режимом. Дорожники виконують роботи із заміни трамвайних колій на вулиці Героїв Дніпра. Ремонтні роботи триватимуть до 28 квітня. 

Читайте також, що у Дніпровському районі Києва відновили популярний автобусний маршрут.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися