Будівництво нового парку розпочинають у Києві (ФОТО)

Як виглядатиме зона відпочинку

У Дарницькому районі Києва цього тижня розпочнуть будівництво парку навколо озера "Срібний кіл". Про це повідомили у Київської міської ради, передають "Коментарі".

За даними мерії столиці, земельна ділянка площею 7,54 гектара розташована між станціями метро "Осокорки" та "Позняки". Парк "Срібний кіл" поблизу однойменного озера будуватимуть у шість черг. Першу чергу будівництва планують завершити влітку 2024 року. Зелену зону обіцяють обладнати дитячими та оглядовими майданчиками, а також локаціями для реабілітації українських військових.

Депутат Київської міської ради та голова громадської організації "Парк Срібний кіл" Григорій Маленко розповів, що після десятків робочих нарад, опрацьованих сотень зауважень та пропозицій громади затвердили остаточний варіант концепції нового парку.

"Понад 50 тисяч киян мешкають на відстані до 10 хвилин від парку. На основі цього було визначено базовий елемент парку — замкнену прогулянкову доріжку, близько двох кілометрів, навколо озера із можливістю потрапити на неї з усіх сторін парку. Всі внутрішні елементи парку інтегровані в цей прогулянковий маршрут навколо озера", — заявив Маленко.

Новий парк буде інклюзивним з локаціями, які адаптовані для потреб фізичної та психологічної реабілітації українських захисників.

"Перша черга передбачає планування території відповідно до проєкту, облаштування двох вхідних груп парку, будівництво транзитної доріжки, якою можна бути прогулятися від однієї станції метро до іншої. Крім цього буде облаштовано підпірні стіни, сходи та пандуси, встановлено системи водовідведення вхідної групи та прокладено комунікації", — розповів депутат Київської міської ради.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт благоустрою скверу поблизу райдержадміністрації витратять мільйони гривень. Згідно з умовами тендеру, на ремонт скверу імені Кошиця готові витратити понад 5,5 мільйонів гривень. Замовником робіт виступає комунальне об'єднання "Київзеленбуд". Підрядник має провести в сквері поблизу Дарницької районної державної адміністрації озеленення, а саме — облаштувати газон, висадити кущі та дерева. До робіт також входить благоустрій території скверу, встановлення лав та урн і флагштоку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Окрім того, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. 

Читайте також, чому "Київводоканал" звинуватили у неадекватних витратах грошей під час війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися