Шулявський міст: що відомо про будівництво естакади у Києві

Що розповів керівник транспортного департаменту столиці

У Києві роботи на транспортній розв'язці на Шулявці завершать до літа 2024 року. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслан Кандибор, передають "Коментарі".

"Є у нас ще не завершена робота по розв’язці. Це Шулявка. Певні фактори були, коли ми відремонтували шляхопровід, але там незавершені з’їзди. У нас була процедура щодо викупу п’ятого цеху [заводу "Більшовик"] для того, щоб з’їхати. У 2022 році ця процедура була завершена. Цех викуплений. Зараз ми вже оформили право власності", — сказав Кандибор.

За його словами, цього року столична влада повністю демонтує викуплений цех заводу "Більшовик", щоб завершити будівництво естакади на Шулявському мосту.

"У травні ми завершуємо процедуру щодо підземного переходу на Шулявці. Плануємо до жовтня відремонтувати повністю підземний перехід під проспектом Перемоги. В цьому році плануємо відновити роботи, які призупинили під час війни. І у 2024 році у травні-червні запустити повністю цю розв'язку", — розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури Києва.

У Києві на транспортну розв'язку та підземний перехід на Шулявському шляхопроводі витратять 34,4 мільйона гривень. Оголошено тендер на реконструкцію транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Вадима Гетьмана у Солом'янському та Шевченківському районах Києва, а також на оновлення підземного переходу біля Шулявського мосту. Підрядник має завершити зазначені роботи до кінця 2023 року. У старому підземному переході мають виконати будівельні роботи та поточний ремонт. Потім тут планують пофарбувати стелю, укласти нову плитку на стінах і викласти плитку на підлогу. Також у переході планують встановити чотири ліфти для маломобільних груп населення.

Нагадаємо, Верховний суд України визнав будівництво багатоповерхівки поблизу станції метро "Шулявська" незаконним. Ухвала Верховного суду України стосується будівництва хмарочосу на території скверу "Слава танкістам" в Шевченківському районі Києва. Забудовник планував звести будинок з двома баштами, найвища з яких могла сягати 51-го поверху. Сама споруда передбачала 38 поверхів догори та ще п’ять вниз. Постанова суду набрала законної сили та не може бути оскарженою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися