У Києві втретє спробують продати з аукціону завод "Електронмаш"

Підприємство мало б стати приватною власністю ще у 2021 році

У Києві знову спробують приватизувати майновий комплекс столичного державного підприємства "Електронмаш". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна України.

Єдиний майновий комплекс державного підприємства цікавий інвесторам тим, що включає гектари землі на Кільцевій дорозі у Києві. Стартова ціна приватизації майна державного підприємства "Електронмаш" під спроби продажу у лютому 2023 року становила 32,8 мільйони гривень. Це вдвічі нижче, ніж стартова ціна на аукціоні торік — понад 65,6 мільйонів гривень.

"Попередні два аукціони з продажу "Електронмашу" могли принесли в бюджет значні інвестиції – 970 млн грн та 430 млн грн, проте недобросовісні інвестори не завершили покупку у встановлений термін", — заявили у Фонді держмайна України.

Майновий комплекс заводу "Електронмаш" включає 37 об’єктів нерухомості, серед яких склади, база відпочинку, корпуси заводу, конференц-зал, їдальня на понад тисячу місць і ще низка будівель. Загальна площа нерухомого майна складає понад 110 тисяч квадратних метрів. Нерухомість розташована на трьох земельних ділянках, дві з яких — у Києві. Також до майна входять понад три десятки автомобілів.

"Електронмаш" був одним з найпотужніших підприємств із виготовлення електронно-обчислювальних машин в СРСР – тут працювало близько 10 тисяч людей. Після переходу до ринкової економіки завод не зміг пристосуватися до конкуренції та повільно перетворювався на руїни", — пояснили причини продажу заводу в Фонді державного майна.

У травні 2023 року завод "Електронмаш" у Києві знову виставили на приватизацію. Стартова ціна об’єкту становить 61,3 мільйонів гривень. Аукціон відбудеться 29 травня. 


Нагадаємо, у 2022 році в аукціоні з приватизації заводу "Електронмаш" брали участь п’ять підприємств. Від стартової ціна продажу зросла до 430 мільйонів гривень. Новий власник взяв на себе зобов’язання сплатити заборгованість підприємства у розмірі близько 34 мільйонів гривень і не звільняти працівників протягом пів року. Однак завод так і не став приватною власністю. Цього року аукціон з приватизації заводу "Електронмаш" заплановано на 17 березня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Києві майновий комплекс державного підприємства "Електронмаш" міг стати приватною власністю ще у листопаді 2021 року. Тоді під час онлайн-аукціону завод продали майже за мільярд гривень

Джерело: https://t.me/kyiv_spfu/1557


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алекс

20 липня 2023, 21:22

Как сотрудник сайта по продаже бизнеса https://business-asset.com/ua/ могу сказать, что объявление о продаже данного завода до сих пор актуально

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися