У Києві вдруге продали з аукціону завод "Електронмаш"

Підприємство стало приватною власністю

У Києві з другої спроби приватизували майновий комплекс столичного державного підприємства "Електронмаш". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна України.

Повторний аукціон із приватизації київського заводу "Електронмаш" відбувся 27 січня. Єдиний майновий комплекс державного підприємства цікавий інвесторам тим, що включає гектари землі на Великій кільцевій у Києві.

Ціна приватизації майна державного підприємства "Електронмаш" стартувала з понад 65,6 мільйонів гривень. Майновий комплекс, який став приватною власністю, включає 37 об’єктів нерухомості, серед яких склади, база відпочинку, корпуси заводу, конференц-зал, їдальня на понад тисячу місць і ще низка будівель. Загальна площа нерухомого майна складає понад 110 тисяч квадратних метрів. Окрім столиці, нерухомість розташована на трьох земельних ділянках, дві з яких — у столиці. Також до проданого майна входять понад три десятки автомобілів.

В аукціоні з приватизації заводу "Електронмаш" брали участь п’ять підприємств. Від стартової ціна продажу зросла до 430 мільйонів гривень. Новий власник взяв на себе зобов’язання сплатити заборгованість підприємства у розмірі близько 34 мільйонів гривень і не звільняти працівників протягом пів року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Києві майновий комплекс державного підприємства "Електронмаш" міг стати приватною власністю ще у листопаді. Під час онлайн-аукціону завод продали майже у 14,5 раза дорожче від стартової ціни. Проблеми виникли й із приватизацією заводу "Більшовик", на який мали плани як бізнесмени, так і столична влада. У Києві планують добудувати на ділянці підприємства транспортну розв’язку.

Наприкінці минулого року будівництво естакади на Шулявському мості анонсував мер Києва Віталій Кличко. Для цього планували викупити у нового власника заводу "Більшовик" п’ятий цех.

Читайте також, що "Більшовик" можна було продати значно дорожче, та чому приватизація цього підприємства готувалася під конкретного забудовника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися