У Києві завод "Електронмаш" продали майже за мільярд гривень

Майновий комплекс державного підприємства отримав нового власника

У Києві майновий комплекс державного підприємства "Електронмаш" став приватною власністю. Під час онлайн-аукціону завод продали майже у 14,5 разів дорожче від стартової ці, інформують "Коментарі".

В аукціоні за майно "Електронмашу", заснованого у 1965 році, змагалися 22 компанії. Стартова ціна торгів була визначена у розмірі 66,7 мільйонів гривень. Аукціон відбувався у три етапи. Переможцем за результатами торгів визнали ТОВ "Лортен Груп". Це підприємство отримало майновий комплекс "Електротяжмашу" за 970 мільйонів гривень з перевагою над суперником лише в одну копійку.

Під час аукціону голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко зазначив, що приватизація допоможе українській владі не лише наповнити бюджет, а й ефективно боротися з корупцією. "На 80 мільярдів гривень на сьогодні зафіксовано антикорупційним бюро порушень в державному секторі економіки. Збитки від держпідприємств у 2020 році — понад 50 мільярдів гривень", — заявив Сенниченко.

Очільник Фонду державного майна України вважає, що темпи приватизації потрібно нарощувати якомога швидше, але це не стосується стратегічних підприємств. "На сьогоднішній день понад три тисячі державних підприємств знаходяться в управлінні 96 органів влади. Це можна порівняти з тим, що один борщ готує 96 господарок, і немає ладу, немає централізації, немає конкуренції. Фонд держмайна виводить на приватизацію тільки те, що нам передає уряд. За останні півтора роки в фонд передано 662 підприємства на приватизацію", — повідомив голова відомства.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві майновий комплекс ДП "Електронмаш" виставили на приватизацію. Це підприємство займається виробництвом комп’ютерної техніки та периферійного устаткування. Зокрема, виробляє на експорт трансформатори, генератори та електродвигуни. На ньому працює понад сотня робітників. Майно заводу "Електронмаш" розташоване на площі понад 100 тисяч квадратних метри. На балансі підприємства перебувають 37 об’єктів нерухомості, три земельні ділянки та ще сім переданих в оренду об’єктів, які підпадають під приватизацію. Активи знаходяться у Києві на вулиці Кільцева дорога, 4.

Нагадаємо, у Києві відбувся аукціон з приватизації АТ "Перший київський машинобудівний завод", відомого як завод "Більшовик". Під час торгів столичне підприємство продали за понад 1 мільярд 429 мільйонів гривень. Участь в аукціоні брали троє покупців. Стартова ціна складала 1 мільярд 389 мільйонів гривень. Завод "Більшовик" продали лише на 40 мільйонів гривень дорожче.

Читайте також, у Києві виставили на аукціон ще один державний завод.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися