Київський завод "Більшовик" став приватною власністю

У столиці відбувся перший аукціон "Великої приватизації"

У Києві відбувся аукціон з приватизації АТ "Перший київський машинобудівний завод", відомого як завод "Більшовик". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна України.

Під час торгів київський завод "Більшовик" продали за понад 1 мільярд 429 мільйонів гривень. Участь в аукціоні брали троє покупців. Стартова ціна підприємства складала 1 мільярд 389 мільйонів гривень. Завод "Більшовик" продали на 40 мільйонів гривень дорожче.

За словами голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченко, новий власник заводу "Більшовик" має виконати усі умови приватизації державного підприємства. Серед них — погашення заборгованості, збереження робочих місць та інвестиції в модернізацію підприємства.

У Фонді державного майна зазначили, що це перший аукціон "Великої приватизації" з часів продажу "Криворіжсталі". Стежити за торгами можна було онлайн. Завод "Більшовик" придбало ТОВ "Дженерал Комерс". Зараз на підприємстві працюють 292 людини, з яких 150 — люди пенсійного віку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що київський завод "Більшовик", побудований у 1882 році, приватизують через відсутність у державі коштів на модернізацію.

Нагадаємо, умови приватизації державного підприємства "Перший київський машинобудівний завод" затвердив Кабінет міністрів України. У лютому 2021 року Верховний Суд повернув у державну власність київський завод "Більшовик"

Читайте також, у Києві виставили на аукціон ще один державний завод.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися