У Зеленського розповіли, чому продають київський завод "Більшовик"

Інвесторам нагадали вимоги аукціону

Київський завод "Більшовик", побудований у 1882 році, приватизують через відсутність у державі коштів на модернізацію. Про це розповіла народна депутатка від партії "Слуга народу" Роксолана Підласа, передають "Коментарі".

"Більшовик" був побудований у 1882 році. За свою довгу історію він виробляв арматуру, обробляв гуму, мав машинобудівний комплекс з повного циклу та оснащав військову техніку, але сьогодні 20 з 24 цехів заводу простоюють", — сказала народна депутатка Роксолана Підласа.

За її словами, в 1990-х та 2000-х роках посадовці не знаходили ресурсів для того, щоб інвестувати в модернізацію підприємства. Саме тому продукція столичного заводу "Більшовик" швидко стала неконкурентоспроможною.

"Єдиний спосіб дати нове життя цьому майданчику — це приватизація. Кабінет міністрів вже ухвалив рішення про проведення приватизаційного аукціону 27 жовтня. Приватний інвестор повинен буде виконати три умови", — зазначила Підласа.

Народна депутатка нагадала, що покупець повинен буде сплатити борги заводу "Більшовик", які складають понад пів мільярда гривень. Також серед вимог до інвестора — часткове збереження виробництва та інвестиції у розмірі 57 мільйонів гривень.

Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко нагадав, що приватизація київського заводу "Більшовик" відбудеться 27 жовтня. "Від прозорої приватизації виграють абсолютно всі: держава отримає мільярдні надходження, Київ отримає нову територію для комплексного розвитку, співробітникам виплатять борги за зарплати, а те виробництво, яке має бути збережено, буде відновлено", — розповів Сенниченко. 

Раніше умови приватизації державного підприємства "Перший київський машинобудівний завод" затвердив Кабінет міністрів України. У лютому 2021 року Верховний суд повернув у державну власність київський завод "Більшовик"

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва наклав арешт на 45 санаторних комплексів орієнтовною вартістю 5 мільярдів гривень. Арешт, накладений на державні підприємства, — це вимушений крок, щоб не допустити збитків бюджету України від незаконної приватизації, зазначили в СБУ. Усі 45 санаторних комплексів були незаконно виведені із державної власності торік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися