У Києві виставили на аукціон ще один державний завод

Майновий комплекс розташований на площі понад 100 тис. кв. м

У Києві майновий комплекс державного підприємства "Електронмаш" виставили на приватизацію та призначили дату торгів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна України у Києві.

Онлайн-аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу державного заводу, заснованого у 1965 році, призначений на 12 листопада. Це підприємство займається виробництвом комп’ютерної техніки та периферійного устаткування. Зокрема, виробляє на експорт трансформатори, генератори та електродвигуни. На ньому працює понад сотню робітників.

Майно заводу "Електронмаш" розташоване на площі понад 100 тисяч квадратних метри. На балансі підприємства перебувають 37 об’єктів нерухомості, три земельні ділянки та ще сім переданих в оренду об’єктів, які підпадають під приватизацію. Активи знаходяться у Києві на вулиці Кільцева дорога, 4.

"Електронмаш" виставляють на продаж через борги. За даними Фонду держмайна, зокрема, підприємство має понад 924 тисячі гривень кредитів. Лише один об’єкт на балансі заводу продавати не будуть. Це підземне сховище ЦО в корпусі №2. За єдиний майновий комплекс планують отримати від продажу понад 66,7 мільйонів гривень.

Окрім того, у Фонді державного майна України у Києві оголосили стартову ціну за науковий центр "Плазмотрон". Вона становить 263 тисячі 300 гривень. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за словами голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, приватизація київського заводу "Більшовик" відбудеться 27 жовтня. Раніше умови приватизації державного підприємства "Перший київський машинобудівний завод" затвердив Кабінет міністрів України. У лютому 2021 року Верховний суд повернув у державну власність київський завод "Більшовик"

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва наклав арешт на 45 санаторних комплексів орієнтовною вартістю 5 мільярдів гривень. Арешт, накладений на державні підприємства, щоб не допустити збитків бюджету України від незаконної приватизації. Усі 45 санаторних комплексів були незаконно виведені із державної власності торік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Киевлянин

12 листопада 2021, 20:28

Жесть!!!(((

Правдоруб

20 жовтня 2021, 15:17

Правительство это бандиты!!! До этого работало и приносило деньги в казну, а теперь все продают в частные руки в свои руки и своих бандитов приспешников!!! Позор

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися