У центрі Києва виставили на приватизацію історичну будівлю (ФОТО)

Що відомо про аукціон та умови

У центрі Києва виставили на приватизацію історичну будівлю колишнього готелю "Ермітаж". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна України.

За даними відомства, будинки, що виставили на аукціон, було зведено у 1902-1904 роках. Тут знаходився готель, де проживали видатні діячі. Фонд держмайна переймається, що зараз ці будинки "пустують та руйнуються".

"Щоб залучити інвестиції у відновлення та розвиток цих будинків, Фонд держмайна виставив їх на приватизацію. Важливо, що переможець аукціону зобов’язаний підписати договір про охорону культурної спадщини і зберегти історичний вигляд будинків", — йдеться в повідомленні відомства.

На приватизацію виставили дві будівлі загальною площею понад п’ять тисяч квадратних метрів. Мова йде про фасадний п’ятиповерховий будинок та чотирьохповерховий будинок у дворі. Стартова ціна об’єкту становить лише 21,2 мільйони гривень. Згідно з оголошенням на сайті Prozorro, аукціон відбудеться 25 травня. Лот складається з двох споруд, розташованих на вулиці Богдана Хмельницького, 26. 

Нагадаємо, що на Оболонському острові у Києві знайшли рідкісні артефакти. У оприлюдненому відео активістка Аннабелла Моріна розповіла про археологічні знахідки та про необхідність проведення подальших археологічних досліджень. Однак науковців на Оболонський острів наприкінці квітня не допустили, а після розголосу стало відомо, що дослідження проведуть.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області поновили право власності держави на історичну пам’ятку національного значення "Городище "Велике Ходосівське". На виконання рішення суду у державну власність повернуто майже 14 гектарів земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення "Змієві вали" пам’ятки археології національного значення "Городище "Велике Ходосівське". Ця історична пам’ятка знаходиться в Обухівському районі на Київщині.

Читайте також, що забудовники намагаються знищити ще одну зелену зону Києва

Читайте также