Містам під Києвом загрожує екологічна катастрофа

Що відомо про проблеми з водоканалом

В Бучі кілька днів поспіль існує екологічна проблема через перекриття каналізаційного колектору. Про ситуацію розповів Бучанський міській голова Анатолій Федорук, передають "Коментарі".

За його словами, комунальне підприємство "Ірпіньводоканал" не вперше перекрив каналізаційний колектор на КНС №4, через що стоки стікають у річку Буча.

"Ірпінь має пропустити стоки через свій колектор, інакше це призведе до екологічної катастрофи у межах нашого району. Ми змушені звертатися до вищого керівництва держави, аби врегулювати ці неправомірні дії нашого сусіда", — заявив Федорук.

Мер Бучі пояснив, що для врегулювання питання по стоках Бучанська міська рада ще торік ініціювала тристоронній договір з ПрАТ "АК „Київводоканал“", КП "Ірпіньводоканал" та КП "Бучасервіс" для транзиту стоків.

"Наразі ми маємо підписаний договір з Києвом, який Ірпінь безпідставно відмовляється підписувати, хоча документ був направлений неодноразово. Натомість "Ірпіньводоканал" без жодних попереджень та підстав перекриває каналізаційний колектор", — розповів Бучанський міський голова.

У заручниках через такі дії опинились мешканці Бучі, Гостомелю, Ворзелю та частково Ірпеня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку Ірпеня скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять на берег річки залишки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів – цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен та тонни пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча і завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Читайте також, де під Києвом розпочнуть капітальний ремонт греблі на річці Ірпінь.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Партия 5.10

28 травня 2023, 16:03

Что та власть оккупационная лезла сюда, что эта - разницы никакой !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися