Будівництво метро у Києві: що розповіли у владі столиці

Які плани у столичної влади під час війни щодо метро на Троєщину та на Виноградар

У Києві відновлюють будівництво метро на Виноградар та на Троєщину. Про це розповів секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, передають "Коментарі".

"Поступово будівництво метро на Виноградар відновлюється. Що стосується метро на Троєщину, я б сказав, що будівництво метро — це купа інфраструктурної роботи. Метро на Троєщину будується одночасно с Подільсько-Воскресенським мостовим переходом", — зазначив Бондаренко.

За його словами, в проєкті будівництва Подільського мосту чітко передбачено відповідні тунелі та технічні приміщення для метрополітену. Метро на Троєщину точно буде, однак в умовах воєнного стану давати якійсь прогнози щодо строків завершення будівництва неможливо.

"Якщо Подільський мостовий перехід до кінця цього року поїде хоча б в технологічному режимі — буде досягнута одна з амбітних завдань… Автомобільна частина може поїхати. Ми чули багато дат. Зараз іде війна. Планувати дуже і дуже важко, але я сподіваюсь, що до кінця року може поїхати автомобільна частина", — заявив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, владі Києва запропонували створити транспортний хаб біля станції метро "Лісова" на місці недобудованого торгівельного центру. Цю ділянку вже понад три роки обнесено забором. За цей час було лише частково розкопано землю. Нині роботи не ведуться, техніки на території немає. Кияни змушені обходити цю ділянку та терпіти незручності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві нагадали владі про "забуте" будівництво станції метро Сирецько-Печерської лінії Київського метрополітену. Автор петиції вимагає розпочати будівництво станції метро "Герцена-Загорівська". За його словами, район Загорівщини зазнає активної забудови, мотоциклетний завод вже перетворено на найбільший IT-кластер України та активно забудовується житловою забудовою та комерційною інфраструктурою. Саме час почати будівництво та розробку проєктної документації відкладеної станції метро по вулиці Герцена, вважає автор петиції.

Читайте також, що у Верховні Раді України ухвалили важливий законопроект щодо проїзду в метро.

Джерело: https://t.me/kyivtv/46886


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Игорь

30 травня 2023, 20:14

Розумію, зо бажаю неможливого. Але дуже прошу відповідальних чинуш відвідати столичне метро і зрозуміти, що станції мають крім підлоги ще стіни, стелю і лампи яки не мились з часів відкриття. Після Польщі розумію, що метро і бруд в Києві однакові речі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися