Будівлю басейну в ліцеї під Києвом зрівняли з землею (ФОТО)

Що планують робити на звільненій від недобудови ділянці

В Ірпені знесли недобудовану будівлю басейну на території Ірпінського ліцею №3. Про це розповів директор навчального закладу Станіслав Федоров, передають "Коментарі".

"При обстеженні будівлі абсолютно три різні та не пов'язані між собою фірми дали заключення, що будівля потребує, як мінімум, реконструкції, а краще повної перебудови через деформацію та втрату міцності фундаменту, капітальних стін та перекриття. Тож стало очевидним, що є необхідність повного демонтажу та будівництво нової будівлі", — зазначив Федоров.

За його словами, цей басейн почали будувати 20 років тому, але так і не завершили будівництво.

"Неодноразово ми спільно з керівництвом міста та депутським корпусом збиралися для обговорення ідей щодо нової будівлі. Варіантів було безліч - і басейн, і спортивний комплекс, і гуртожиток, але більшість, як і я, все ж таки схилялось до будівництва окремого корпусу для старшої ланки ліцею", — розповів керівник Ірпінського ліцею №3.

Наразі земельну ділянку приєднали до загальної площі ліцею, стару та деструктивну будівлю знесли та отримали чималу площу "для будівництва чогось нового та крутого", додав директор навчального закладу. Що саме планують тут побудувати поки що точно невідомо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені відкрили унікальний літературний мурал, який є найбільшим в Україні. Стінопис прикрашають 14 видатних українських письменників з різних епох. Ірпінь — літературна столиця Київщини. Свого часу тут жили та творили Андрій Малишко, Павло Тичина, Ліна Костенко, Максим Рильський, Володимир Сосюра, Олесь Гончар. А Павло Загребельний в Ірпені написав “Роксолану".

Читайте також, що школярам з модульного містечка в Ірпені подарували ноутбуки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися