У Києві встановили перше бетонне мобільне укриття (ВІДЕО)

Як в столиці вдосконалюють систему цивільного захисту

У Києві встановили перше "пілотне" мобільне укриття, зроблене з високоякісного бетону. Про інновацію розповіли у Київській міській військові адміністрації, передають "Коментарі".

За даними відомства, бетонне мобільне укриття може захистити від вибухової хвилі та осколкового ураження. Один такий модуль розрахований максимум на два десятки людей. Модулі збираються як звичайний конструктор. Залежно від кількості людей, можна зібрати дві, три і навіть більше секцій. Встановлюються споруди даного типу досить швидко. Всередині модульні укриття обладнуються лавами, медичними наборами для першої допомоги, протипожежними засобами та водою.

“Такі споруди цивільного захисту важливі для місць, де немає укриттів або де значна відстань до споруд цивільного захисту. Досвід показав, що під час ракетних загроз час, за який людина може дістатися до безпечного місця дуже важливий”, – прокоментував голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Посадовець додав, що рішення про те, де саме і якої модифікації мобільні укриття потрібно встановити в Києві, ухвалять після детального вивчення усіх споруд даного типу.

у Києві та Київській області через стан укриттів звільнили низку керівників адміністрацій. Відповідні кадрові рішення ухвалив Кабінет міністрів України. Меру Києва Віталій Кличку та начальнику військової адміністрації столиці Сергію Попку оголосили догани.

Нагадаємо, у Києві витратять 300 мільйонів гривень на бетонні модульні укриття. На ці гроші столична влада планує придбати та встановити 200-250 таких споруд.

Читайте також, як у Києві протестували автоматизований доступ до укриттів.

Читайте также