У Києві триває боротьба за звільнення Труханова острова від забудов

Що відомо про захоплені території від прокуратури

У Києві на величезній території Труханова острова виявили самочинно збудоване нерухоме майно. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, самочинну забудову виявили на земельній ділянці комунальної форми власності площею понад один гектар. Цю нерухомість використовує приватна юридична особа. Встановлено, що Київська міська рада дозвіл на використання земельної ділянки під будівництво не надавала. На цій землі знаходиться нерухоме майно площею майже пів тисячі квадратних метрів.

Столична прокуратура подала позов до Господарського суду Києва про визнання за права власності на самочинно збудоване нерухоме майно за територіальною громадою Києва. Наразі судом відкрито провадження за позовом прокуратури та призначено справу до розгляду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична влада незаконно передала в оренду землю на Трухановому острові під комерційну забудову в межах прибережної захисної смуги для будівництва та обслуговування комплексу відпочинку з кафе та автостоянкою. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, в Оболонському районі Києва на місці ринку планують збудувати 25-поверховий житловий комплекс. Кияни виступають проти незаконного знесення ринку "Полісся" та звернулися до столичної влади з петицією. А у Подільському районі Києва заради нової забудови знесли раритетний будинок.

Читайте також, що у Києві навмисно знищують легендарне озеро через забудову



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися